Dammråttor och julafton

"You don't know about my past, and
I don't have a future figured out.
And maybe this is going too fast.
And maybe it's not meant to last"
  -taking chanses

Bestämde mej för att dra på kig duktighetshandskarna idag och få något vettigt gjort.  Började med att peda iväg efter min egen cykel och återlämna Hannas som jag nu haft lånad(LÄNGE) medan min fick sitt punkterade däck lappat! Barnsligt lycklig över att solen visade sig brydde jag mej inte ens så mycket om motvinden som gjorde att mitt trampande saktades ner till 1m per minut! Väl hemma igen var det dammsugaren som fick ta sig en omgång genom hela huset, vet inte om det var en spontan idé jag fick, eller om det var omedvetna samvetskval över att huset sett ut som ett igendammat museum senast mina morföräldrar kom hem, som fick mej att städa...nu är det iaf. gjort, guu va skönt,pluspoäng åt mig själv! En annan positiv sak är att lönepengar klirrat in på mitt konto, dess negativa sida är dock att varenda en liten slant skall sparas!
       
Jag skall snart slänga mej raklång med en sjudundrans bra bok och lyssna sönder min nya favoritsång. Skall tömma huvudet lite först...Jag har svårt att förstå att jag verkligen tog det där steget och lämnade två år bakom mig, med tanke på hur "lätt" det gick, bevisar jag än en gång för mig själv att det aldrig skulle ha kunna bli det samma igen. Avslutat kapitel.
      
Det slog mig för en stund sen att jag verkligen gör något helt annorlunda om 51 dagar!Hur konstigt kommer det inte att kännas att varken fira födelsedag eller julafton här hemma. Konstigt men endå skönt(?), på något vis...Får ju iaf. fira tillsammans med en favorit! Kan kanske vara helt hälsosamt att ta ett mellanår från vår släkts helsjuka jular!full stress, paketpapper, mat, pynt,misslyckad knäcksmet, pepparkaksdeg, kusiner med myror i byxorna dvs. kaos överallt!men jag ÄLSKAR det!Tyckte för en tid att det e helknäppt att folk tar kol på sig själva inför julen för att allt skall bli så bra som möjligt och vips så är hela alltihop över och har bestått till 97% av stress. Har nu kommit fram till att det är det här som är just det som vi kallar JUL, kaos och kärlek. Utan stressen skulle inte känslan, på Julafton ,vara densamma. Det finns inte en enda människa som jag inte tycker om när det är jul i luften. Julen 2008 kommer jag förmodligen att krama lockarna raka på cecci!Och möjligtvis befinner sig också Linda på samma ställe tillsammans med oss då!jag kan inte vänta!

Jag känner mig som en lycklig liten unge med noll problem i världen! Och jag vill att de två kommande dagarna skall flyga förbi!


Efter denna urtråkiga helg som jag höll på att ruttna egenom, fick jag endå se ljuset denna söndag. Inget kunda komma mer passande än samtalet från Linda (you saved my day). Om jag skulle hänga med till västervik och äta? Javisst, på momangen. Efter en sällskapssuktan som heter duga är jag äntligen mig själv igen!
       pga. min sneva budget hade jag nästan glömt bort hur god mat kan vara! Efter min gröt&nudel diet(rekommenderas inte) fick jag äntligen RIKTIG mat, mums!det tråkiga är väl dock att min enformiga meny inte ser ut att uppdateras på väldigt länge, trots löneklirr! tack Lindi för en skön chillstund och tack Lindas mamma för god mat!

Pratade nyligen i telefon med en saknad vän som jag inte sett på så länge!fullt upp på olika håll.Efter ett samtal om kommande resor, flytt, skolor och att luften i ekenäs håller på att ta slut skall jag nu,
mätt och belåten, förbereda mig för en 10h arbetsdag imorgon!

so long...

OH no!

I woke up with my heartbeat in my head


Eftersom det redan är tredje gången jag plitar ner några aldeles onödiga rader här på denna blogg, kan det inte betyda något annat än att jag har det fruktansvärt tråkit idag. Ser ingen oas i öknen så att säga. Mina favoritflickor befinner sig i Vasa och t.om. min familj bestämde sig för att lämna mig bland mina tidningar och bege sig till rosala för att fira mormor och äta de där småfula, röda kräken. Blev nyligen informerad om att de sprungit omkring i shorts och att de haft sommarväder hela dagen, min familj alltså,inte kräftorna!
Själv får jag nöja mej med att kolla in gamla sommarbilder , endel av dem värmer iof. lika bra som självaste solen.

Jag kan inte förstå varför tiden alltid skall gå så mycket långsammare när man längtar efter något!

Just nu skulle jag vilja befinna mig i min favoritmiljö då jag har tråkigt och behöver muntras upp, nämligen ett shoppingcenter! Vilket som helst, det kvittar. Borde gå egenom mitt klädslåp för att än en gång konstatera att jag verkligen inte är i behov av någonting samt för att inse att jag har a few plagg jag aldrig någonsin burit. Jag kan inte rå för det, de där klädbutikerna tycks veta precis hur och var de ska gillra en fälla för att jag ska ramla rätt ner i den.

Jag lider av närhetsbehov och kan nu erkänna för mig själv att jag blivit totalt bortskämd på den fronten de senaste dagarna. Försökte stilla mina behov med att se en favorit film, "cinderella story", inte för att den vare sig har en bra eller oförutsägbar struktur , utan för att den helt enkelt ger mej en barnsligt härlig känsla( samt ett plus för den manlige huvudrollen)!Fann att filmen hade helt motsatt effekt. Behovet har aldrig varit större!

Jag skall lyssna på favoritmusiken och försöka njuta av att bara kunna ta det lugnt.Försöka...

Marshmallows och sandpapper

Med en känsla av att ha tuggat i sig en rulle sandpapper och stoppat upp en påse marshmallows i näsan, kunde jag, då den eländiga larmsignalen påminde mig om att det var dags för ännu ett trappmaraton, lugnt konstatera att jag dragit på mej en ovälkommen förkylning. Anade att det hela inte skulle fortsätta så bra eftersom jag är väl medveten om att min motorik inte fungerar som jag vill då jag är trött och snorig. Hann gott med att slå både knä och tår innan jag tagit mej från mitt rum till köket. Tappade hakan när jag såg vad det var för grader ute, hade inte tänkt mig att vinter 2008 skulle smälla av den 30 augusti. Ingenting är tydligen omöjligt med det finländska vädret!
                   Hur som haver kom jag iaf. iväg till jobbet...Levande. Om det är någon som vaknat av att det låtit som om ett snormonster rört sig i trapphuset, så ber jag så mycket om förlåtelse!

Jag skall ta en lång och varm dusch för att sedan krypa ner i min renbäddade säng, dra täcket över huvudet, sakna alla som är borta, och hoppas på en bättre start då jag vaknar nästa gång:)

Skulle verkligen vara i behov av att se de där smilgroparna nu, är dock tvungen att vänta ännu några dagar!


Känns betydligt bättre nu efter 5h sömn och en väldans rolig dröm!Ser framemot att få sova en HEL natt inatt!Jag och min pengabörs kommer verkligen inte överräns dessa dagar, märker dock att det är hälsosamt för mej att ha något jag verkligen är tvungen att lägga så gott som alla mina pengar på. Lever på gröt och slibbiga nudlar, men vad är bättre än det...De lär väl endå vara det som står spikat på menyn i ett antal studieår framöver! Jag är tvungen att gå med slutna ögon förbi allt som har med kläder och skor att göra! Undrar hur mycket pengar jag har sparat in på att inte köpa något godis..hm...mormor var dock en räddare i nöden, när hon 10 på morgonen meddelade något som lät som "att de åker iväg till landet nu"  Det enda jag hörde tydligt och väl där jag låg yrvaken och fortfarande hand i hand med john blund var chokladplatta och köksbord! Fann mycket väl en marabouplatta på matbordet!dagen räddad!

men nu som allas vår Benne en gång lär ha uttryckt sig "tack o adjö leverpastej". Undrar om han insett var felet i hans uttryck ligger.Man kan aldrig så noga veta:D





Skratt och Nachos

If I had eyes in the back of my head
I would have told you that
You looked good
As I walked away

Ja
g saknar den sommar då jag bara njöt. Det tycks vara som om om människor i dagens läge känner sig tvungna att stressa sig egenom allt, tom. sommaren.
     Har sjuka magmuskler pga. den bästa träningsmetoden som finns, skratt. Spenderade antal timmar with my ladies på no.1 igårkväll. Med en korg med nachos och två skålar salsadipp samt hundra samtals ämnen att gå egenom framför oss, innan Linda beger sig till Vasa, kunde det hela inte misslyckas. Har ingen aning om vad som gjorde det, men det var som om slöviruset drabbade oss alla på en och samma gång! Turen var med oss då Eva missnöjd förklarade att någon som beställd en bigburger plötsligt hade försvunnit...Vad gjorde vi? Såg på varann och tänkte förmodligen alla samma sak, vi är inte helt omöjliga. Så efter alla nachos fortsatte vi med att hugga in på en hamburger tallrik, är man 3 stycken är den slut på NOLL-tid. Jag är rädd för att Ceccis och mitt oroande över att svälla i Australien, efter ettankvällar tar sin början redan här!!haha:) men än sen då, vi kom iaf. fram till slutsatsen att våra liv aldrig varit bättre!Inte ens postcyklarna med gnisselbromsar och växlar som fungerar om man har turen på sin sida och förståndet att växla ner åtm. 30 sekunder innan kommande uppförsbacke, kan få ner mitt humör nu!
    Hade ett intressant samtal med pappa igår, han lyckas alltid dra ur mig allt han vill veta utan att jag själv märker det, fick ett gapskratt som svar och bannade mej själv för att jag aldrig lär mig att tänka efter tre gånger över vad han vill veta innan jag svarar:) Konstig hur föräldrar klurar ut saker och ting genom att bara se på en, fastän man försöker dölja sina hemligheter så gott det går. Döfött med mina föräldrar, de får reda på allt ändå...
     Jag hoppas på sol i september!Har ingen lust att gå ut idag , tänker tillbringa min dag tillsammans med magnus Betnér och hela Parlamentet medan jag längtar efter solen!

   
     

say goodbye to yesterday and welcome a whole new life today

And if it ends today
Well I'll still say that you shine brighter than anyone

Efter ännu en natt av rännandes upp och ner i ekenäs stads hissbefriade höghus med kilovis av tidningar i famnen, kan jag trött i kroppen erkänna att jag inte kan någonting annat än att läängta till den 20:e oktober!!Då bär det äntligen av. Flyget till Australien lyfter, och ingen kommer att vara lyckligare än jag!September är en månad som inte brukar klinga med ljuva toner i mina öron, september brukar betyda början på än en trist och glåmig höst. Just nu välkomnar jag varje ny månad och ser verkligen framemot sommar i Australien, medan jag njuter där tillsammans med Cecci och nu också Linda:), skall jag hoppas på att också detta land ska få se någon slags sommar när vi återvänder nästa år... Hann verkligen inte njuta av någon sommar i år, den bara flög förbi!
            Jag tog äntligen steget och lämnade något som totalt hade torkat ut bakom mej. Hade trott att jag nu skulle kunna konsentrera mej endast på den kommande resan, men tji fick jag, det var "något" som ställde till det för mej, är dock tvungen att ta en sju månaders paus i de tankegångarna o se vad som händer efter det!
              Endel saker är lite tråkiga just nu fastän jag annars inte varit så här underbart glad på länge!Linda beger sig iväg till Vasa ,och sedan ser jag inte av hänne på ett antal månader. Du må tro att vi kommer att sakna dej vareviga dag!!!En månads jobb kvar, men skall inte klaga allt för mycket på det, pengarna klirrar in och kommer att vara välbehövda kommande månader!

Jag kan inte förstå att jag fortfarande kan bli förvånad över hur allt sprider sig som en löpeld i denna stad, skrattretande.


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0