jollygood

Bortsatt fran var PMS granne som helt tydligt vraker i sig en pase citron- och limemix till frukostl, random skaggisen som tyckte "dickhead" var ett passande namn pa de siamesiska twinsen, halet i borsen samt arbetssituationen har i Aussie sa...

...flyter livet pa riktig finemang. Jag trottnade dock pa den orange ton solen framkallat i mitt har, dubbade Linda "hairdresser of the year" och stoppade en fargburk i handerna pa'na! 
Jag behovde aldrig angra mig.
Harfarg ar ett minimalt problem da det kommer till sjalva livet, som jag for ovrigt fatt litet mer ordning pa. Situationen ar inte glasklar, men pa go vag!

With my belly full of steak, ska jag nu dromma sott om saftiga biffar for att sedan vakna upp till fiilislordagen.

japp, sa far de bli. Jag har ju dreamdressen!



Rehab.

Hur avslappnande var lilla campingtur ute i buskarna an ma ha varit sa forbannades vi anda med en kroppsbetungande somnskuld.
Klockan 1 pa eftermiddagen fick jag upp de rostiga gangjarnen tillhorande mina ogonlock till halften och konstaterade att jag sovit bort tillrackligt av dagen. 
Slangde alltsa min somnigt loija kropp i hundloppssoffan och stod ut med lite bitande, medan jag bestamde mig for att inte anstranga hjarnan med alltfor mycket verksamhet , varfor jag spenderade "morgonen" med att vila ogonen pa Americas next topmodel.
Tyra Banks, en stor favorit pa manga satt och vis.
 
Trott pa tvburken greppade jag "the neverending story" ...

( LAS DEN)

...hoppade ner pa madrassen bredvid en sussande Lindi.

Blev pigg som en mort da jag horde daddy komma korandes med musiken pa more than loud,och sjalv galandes annu hogre. Fick t.om Linda att gnugga sig i ogonen och ta sitt forsta steg i vaket tillstand. Henry valsignade var halva dag med en tvattmaskin, sa nu ar det en gang for alla good bye till alla motvilliga turer till det lokala laundryt for att spendera timmar av sitt vardefulla liv for att kika pa snurrande maskiner och torktumlare, for att sedan oija sig o svara over att torktumlisen kallt mordat alla spetsunderklader genom att smalta ihop dem till en enda rora. Niiiice

Slappa sloa dag med dreglande framfor Chaddy i one three hill, i all ara, men enough is enough sa siamesiska twinsen och gav sig ivag for en promenad som i senare skede gick over till lankstadiet! Motte 80 ganger 3 kg muskler pa vagen och tackade var lyckliga stjarna for att vi hade bestamt oss for att lopa och pa det sattet sag valdans sportiga ut dar pa skogsstigen da vi motte hela fitnesspaketet.
Val hemma ( 6 pa kvallen) hade aven sackin dragit igen drischa-i-sangen-snoret, och borjat surra ihop en saknad pyttipanna!

Dopp i poolen, food och nu e ju dagen sa gott som finito har pa denna jordhalva. 

Helgen verkar ha forutsattningar till att bli en riktit hojdare. Let's hope so!!

Moreton Island baby!

Tillbaka pa Kakanui street efter ett tredagars aventyr out in the bush!

Lang helg pga. Australia day pa mandag. Vad gora? 

Ut o campa?

JAVISST

Som en akta stressad finnefamilj innan en avfard till midsommarfirandet pa stugan, planerade vi, och rande omkring som tjernobyllhons... 
Efter nagra smarre dispyter och listskrivanden kom vi, och allt tavara helskinnade med i monstertrucken.
Sa med prinsessan och farsan i framsatet, siamesiska twinsen instoppade i baksatet och med frysladan full med goonkuddar och bira begav vi oss ivag mot paradiset.

Val framme mottes vi av kristallklart, turkosblatt hav, hoga sanddyner och en "proper bush"!
Svettig och halvt medvetslos av surfbredsdunsande i huvudet, taltstolsben inborrade mellan ryggkotorna och med ommande brost efter en 4wheelsdrive over guppiga sandyner, forbannade jag bade det tranga baksatet och min ickestodande bikini for hela elandet.
 Glomde dock det negativa fort som attan da jag fick all skit bort fran nathinnan och insag att jag verkligen befann mej pa jordens paradis.


Uppsattandet av lagret tog sats. 
Upp med talt och hela fadirullan.

Svetoga som som grisar slangd vi oss out in the ocean och daddy tog sin only true love, surfbraden och catcha nagra waves. 
Surfandet och plaskandet tog ett abrupt slut da vi blev invinkade till stranden och Henry med en puls pa 240 lat oss veta att en bullshark stor som sjalva surfbradet hade simmat rakt under honom da han balanserade pa en vag. Det hela gav mej ett helt forstaeligt svar pa varfor Henry tidigare paddlat pa hysteriskt in mot stranden, som en nyligen utslappt mink ur en palsfarm i pampas.

Lite smaskakiga blev vi ju alltid...Efter en lang och sa gott som somnlos natt tillsammans med Linda i ett enpersons, sandigt talt...
(Hade en konstig drom om att jag agde en meega goossebjorn och vaknade av att jag lag och pajade linda pa huvudet, tackade min lyckliga stjarna for att jag hade en drom om nagot sa oskyldigt som en nallebjorn) 
...begav vi oss till andra sidan on for att utrusta oss med vara sprillans nya snorkelgrejer. Sexiga som misslyckade grodor kastade vi oss ut i havet och sprattlade ivag mot skeppsvraken for att studera livet under ytan. Sag lite flere hajar, farggranna fiskar, koraller etc. Svart att tro att harligare kansla existerar.

Vad mer gjorde vi? Vi softade vid lagerelden, lekte "gissa min nationalitet', sippade goon under toner av Bob Marley, Jack Johnson, snoop samt en hel hop av andra gooa artister, och bara tyckte om varandra. Vissa av oss stod for underhallandet mer an andra... namner inga namn :)

Efter en lang helg i akta hippieanda ar jag dock tvungen att medge att uppskattningen av en varm dusch, diskmaskin och spolbartoalett(istallet for att gora number 2 med att med en spade pa axeln trava ivag for att hundlikt grava en grop, sitta pa huk tills benen krampar for att sedan grava igen gropen igen) ar olidlig.

Ett aventyr ute i bushen ar nagot alla borde besluta sig for lite da och da...



proper dinner!

Har nog pa sista tiden omringat mej sjalv med alltfor n e g a t i v energi. En svag stress infor framtiden har omedvetet borjat pyra inom mej, och alla fragar gallande pengar, studier och relationer utgjor sakert en stor del av orsakerna till varfor jag ser ut som om jag skulle lida av sharlakansfeber. Blodande och kliande exem over armar, nacke och ansikte har fatt mej att vilja slita mej i haret av frustrtion over det dar andlosa klindet. Efter ett svindyrt lakarbesok samt mediciner har det hela dock lugnat sig och jag borjar, som Linda sa vanligt utryckte det, "se nastan felfri ut" igen.

Spenderade denna dag med att sova till mid day,(slog upp ogonen och konstatera att vadret var piss)
Kollade pa Americas next top model, 8 simple rules, 
tog en promenad med Lindii( utforskade skogsstigarna runt om har i Aspley och stotte pa en udda varelse ikladd boxers, med ett par skor i handerna och tva till i vardera hand. Han undrade sluddrigt hur han skulle ta sig till Aspley, och verkade inte forsta ett skvatt av vad vi menade da vi berattade for honom att det var precis dar var han befann sig. Skraja for att han skulle ta sats och flyga pa oss, skyndade vi vidare da han vande ryggen till)

Var underbara roomie Tim har en storebror vid namnet Andrew, som ar lang som en fura och grov som en oxe. Men det basta av allt ar att bada broderna skulle kamma hem segern i vilken kockduell som helst. Vi hade alltsa turen att bli bjudna pa mat hem till denne storebrorsa. toasted bread, hummus, roasted, lamb, potato, pumpkin, onion, honeycarrots var en liten del av de han fixat till. 
Matt i magen och lycklig anda in i sjalen skall jag nu krypa till kojs, pa min 5 cm tjocka madrass. Jag visste inte vidden av ordet ryggont da jag anlande. men vid det har laget har jag undersokt begreppet in i den minsta detalj.
Men jag har ju en madrass i varje fall :) Lyllost!

ge, ge, ge BRYT!

Jag har en gnagande kansla som haller pa att gnaga hal i hela mitt kansloforsvar just nu! 

Jag skulle vilja bege mej ut i ingenstans och bara skrika ut vad jag tycker och kanner och hoppas pa att nagon liten global bris skulle fora det till den plats dar de kanslorna hor hemma.
Just nu vet jag inte ens varfor jag i hela vida varlden gjorde som jag gjorde.

En sak som vi ( i varje fall jag) lart mej under den har vistelsen innanfor de australienska granserna ar, att man helt enkelt inte kan lita pa manniskor. 
Det forvanar mej hur en manniska forst kan se ut att vara varldens harligaste men sedan komma att bli en belastning tung av logner och skitsnack. 
Att plotsligt inse att en manniska forsvinner med mer an materiella saker, tar kol pa halva ens hjarna nar man forsoker rakna ut vad som ar sanning och vad som ar falskt. I'm so over it. Sadant responslost tankande ar nu historia for min del.



It has been a long time...

Allt flyter pa som smort. Vi e ju tammefan i Australien.
Vadret har inte riktit varit pa var sida den senaste veckan, kvavande hett ,asmolnigt o halvt om halvt regnigt. 
Men aven det Australienska klimatet maste val fa ha en liten svacka emellanat!

Jag gjorde dock en miss och provade favoritjeansen som jag inte anvant pa tva manader. Det lilla snedsteget ledde till ett seriost kontrakt som forbjuder alla sota frestelser inom de kommande fem veckorna. 34 days to go!
Jag borjade ocksa kanna mej sa gott som tvungen att ta upp de vanor jag vant mej vid dar hemma.
Sa powerwalken och morgonlanken har fatt inta sin plats i min vardag igen. Nu vet jag vad det varit jag omedvetet saknat,
joggingrundan med mp3spelaren i oronen. Den absolut basta rehaben som nagonsin existerat.  

Vi hade ett fruitpicking jobb i kikaren. Men den kikarlinsen spracktes hastigt da vi kollade upp litet information om hostellet vi skulle ha bott pa. 24/7 fulla hostelagare, slagsmal, ran, samt insektatna dynor och madrasser vad var som dok upp pa natet.
Shit oxa
var vad vi tankte. 

Sa nu e vi i full gang med att hitta ett annat alternativ.
Jag maste erkanna att jag for forsta gangen kant litet av nagon sorts hemlangtan. 
Med Linda liggande nastan dod i hangmattan bredvid mej erkande jag att jag egentligen bara skulle ha lust att lagga ner mej och grata en stund. Depressed and homesick? Nepp, men jag mindes bara den skona kanslan efter att man gratit en skvatt och maste saga att det var en valdans lang tid sedan jag slappte fler an de tiotals tarar som skoljde nerfor kinderna da vi kikade pa filmen "The notebook". Om ni inte sett den filmen. Ta o se den, pa momangen!

Nu ska jag joina resten av familjen framfor burken och fasta ogonen pa American IDOL! Uttagningarna ar de basta och jag ar forberedd pa att skratta sa att den kanns i magmusklerna i morgon bitti.

So long!(Tiden gar alldeles for snabbt har, jag kommer ju snart att vara hemma igen.)

forrasten ta reda pa ALLA latar av KINGS OF LEON! o hastigt!

Forsokte lagga in lite pictures men Daddys dator trogade till det...




RSS 2.0