Fredag!

och ledig helg ! ! !

Kan det bli battre? Joda, det kan de!!!!!!!

Solen skiner, det ar svettigt hett.

Den yngre av broderna Mellor har lamnat The UK och anlant till Kakanui.

Det kanske blir Byron Bay idag.

Haller tummarna.

Nyss korde jag omkring i hela Scarborough for att finna lillkillen i huset som jag hade lovat plocka upp klockan tio. Efter alltfor manga rakor och kurvor, ringde jag honom till slut och fragade namnet pa gatan han skulle befinna sig pa. Ifall jag skulle ha misstagit mig liksom. Det visade sig att han hade bestamt sig for att promenera hem. Varfor i hela fridens namn kan man inte meddela sadant? i-phonen tycks vara oduglig.

...

Har nyss kikat klart verklighetsbaserade filmen Wolf creek.

Akta backpacking ar ingenting for mig.

Att fa somn ar foljande problem.

En NObody utan ursprung

Har tror folk att NOKIA ar japanskt och Bomfunk MC's amerikanskt.

Vad skall man liksom da ta sig till nar allt man som finlandare latsas vara stolt over inte ens ar kant som finskt.
Reissumies vagar man inte ens namna eftersom australienare far spyreflexer redan da de hor ordet "fullkorn". Nejnej har ar det vitt brod, softare an lambis wcpapper som galler.

Da varldspridda freestyler spelas har, ar jag nu inte sen att papeka att fiilislaten ar FINSK.

"Har ni strander i Finland?"

Det ar sa man vill grata.

Purfinnar

Efter att i en halv timme forsokt skilja at kam och har samt pga. overloppstid bestamde jag att det en gang for alla var dags att vinka adjo till hotorra toppar. De ar nu ett minne blott. Skont med ett friskt har.

Nar jag verkligen borjat tro att denna resa skulle forlopa utan synen av en enda finsk medborgare...Sa...
 (forutom de som bor i Ekenas)
fick jag for forsta gangen under min Aussievistelse bade hora och se tva finsksprakiga ladies. Jag stod och vantade pa min kyckling-avocado sallad da mina faniga dagdrommar fick ett abrupt slut, tack vare ett:
 (bor lasas med skarp finsk brytning)
"I wodd like to hav a smoll van of that penne-pastaa salatti" .
For att ingen ens i misstag skulle ha kunna sett pa mig att jag ursprungligen kommer fran samma land som de blonda figurerna bakom mig, betalade jag, rod om kinderna och med en jessus amalia kansla i kroppen, snabbare an fort och gav mig ivag.
Jag fick aldrig veta om asiaten vid disken nagonsin forstod vilken sallad det var finnen ville ha...

Jag har aven blivit ett med The golden rule idag samt statt ut med pest och pina.

Life's good folks


babyrosa

Efter ett samtal med nerkarade BushLindi, som lever sitt liv likt scener tagna ur en gammal romantisk svartvit filmrulle., kanner jag mig nastan som en av karaktarerna i favoritshowen.

Helgen forlopte i lugnets tecken. Filmmaraton med Kakanui ( - mum) underholl oss anda till 4 pa morgonen.
Homiesena skotte sig ocksa bra pa snaskfronten och valsignade min kvall med en vit-brun chokladplatta.
Vilket sakert var det gjorde susen sa att jag kunde ta mig upp ur min varma sang redan halv 8 for att skota mina hundrelaterade sysslor.

Ett litet tips bara, om ni nagongang far for er att se en wannabe horrormovie named shutter! Think twice och avsta. Den ar helt enkelt inte vard att ses.

Slapp dag idag. Har varit somnigare an en sengangare och klumpigare an kungfupanda.

*Nar jag ska lara mig att inte stoppa mobilen i fickor oforsedda med dragkedja ar nu mitt storsta problem. Efter otaliga tortyrsmallar i klinkersgolvet tackar jag Nokia for deras hallbara modeller som helt klart har forstaelse med trogon som jag.

For forsta gangen pa 6 manader har jag inhandlat en skvallerblaska, och for forsta gangen i mit liv ar jag tvungen att inse att jag passar i babyrosa. Forsoker nu bearbeta the fact att min favorit tisha gar just precis i den nyansen.

Skvallerblaskan medforde inte heller denna gang nagon anvandbar information som jag inte skulle klarat mig lika bra utan.
Tidsfordriv.

Veterninarbesok och sprutor.

Dagen fick en tuff start med ett sjukhusbesok for Angel.
 
Pga. konstigt beteende under morgonpromenaden hoppade jag med grus i ogonen, och Dominique bitter over att hon inte hunnit duscha, i mordarjeepen.
Efter mitt livs forsta skurrande i Australiens rondeller vet jag inte om jag ska vara stolt over att jag klarade det, eller overlycklig for att jag, dottern och hunden fortfarande ar vid liv.
S T O L T it iiis!

Hoftproblem ar vad chokolabbisen lider av. Stackarn som forr kunde ha funnit sin valfortjanta plats bland Australiens fetaste har nu efter litet overtranande blivit forbannad med forslitningar i hogra hoften.
En spruta och lite hundgodis senare ligger hon nu trott i sin korg, som lillvalpen gor allt for att fa att onska att den aldrig hade kommit in i detta hus.

Nyss lade hon en liten del av korgen lugnt o snallt pa mina fotter.

Haudi!

Eftersom halften av mina underklader ar urblekta samt urtvattade vid det har laget,och en fjardedel sondersmalta i torktumlaren ( DOD at public laundry)
Samt da en av mina bh-byglar vid det har laget skulle platsa i kategorin livsfarligt, tankte jag att lite new stuff kunde vara pa sin plats.
Ett gang med underwear ar alltsa vad jag astadkommit idag, forutom det gamla vanliga forstass.

Nar vi nu en gang ar inne pa det har med inkop sa...
Kan jag ju arligt erkanna att jag ibland ar fruktansvart bra (lite foor bra)pa att satta pengar pa saker som for stunden kanns valdigt nodvandiga men senare visar sig vara bortkastade pengar...

MEN. Horlurarna fran skullcandy som blev mina redan pa vanda-flygfalt, ar nog bland de basta kop jag nagonsin gjort. Det har nu under de senaste fyra manaderna  fatt vara min trost, fiilishojare, motivation etc...
For en gangs skull kan jag ge mej en klapp pa axeln for valspenderade 50 ege.
 Skullcandy rekommenderas varmt.
1.Google
2.images 
3. kika runt o hitta era favoriter!

Helgen ar raddad. Bolognese star pa menyn och ligger i min makt att bli tillradd.
Kakanui far sta for good feelings och nagra strongbows.

harligt veckoslut till er!



Eva Cassidy med sangen jag sjong pa gammelmorfars begravning och som ar sa ljuvlig att ogonen taras var eviga gang... 
En olycka och forloran for varlden nar denna songbird, avled endast liet pa 30 ar gammal.

Henge och banarne

made my day med sina galenskaper.


Pink



Jag tror inte att jag nagonsin kommer tappa tycket for denna bruds latar och VIDEON! Fick tyvarr int hit en som skulle visa den riktiga musikvideon.Men den ar toppen!

Mmmmmmmm....



Smorigare an en smorad kakform,  men goooosch. Den ger ju mig gashud over hela kroppen.

Bananer i pyjamas.

Minst sagt hektisk dag today.

Lunch med mitt Oz-favvopar.
Henry informerade mig om att Kakanui haller pa att falla i seriosa bitar utan mig och Linda, samt att Lime&Citron grannen varit dar och skrikit halsen kruttorr igen. Igar var hon dar med en halshuggen orm i en liten lada. Som en varning for de giftiga ormarna som tydligen slatt lager i var bakgard. Schysst gest av henne.
Jag tror jag dock kan tala bade for min och Lindas del da jag sager att vi ar lite lyckligare nu nar vi far betalt for vart stadrelaterade S L I T.

Lunch i city medfor ju ocksa tyvarr lite butiksgloende. Efter att ha stirrat ogonen roda av habegar sa har jag kort sagt en ny favorit t-shirt. Samt en jeansvast.

Jojo, jag har ocksa JOBBAT idag, kockade ihop lite middag. Har tappat aptiten av allt matlagande och ar sa gott som matt redan pga. all matos. Nar jag atervander till kyligare breddgrader ska jag tvinga mormor, farmor samt mamma att bjuda mig pa mat vecka, vecka. Jepp, sa far det bli! 

Helgen har forandrats i sin struktur lite grann! Pga. nagra fenomenala recinghorses som Big Boss rakar aga sa ar jag tvungen att vinka adjo till min lediga helg.
Race i Roma,
i vilket tva av de dar muskelhastarna ar med. Vad betyder da detta for min del... Jo , att jag tvunget nog, generos och medgorlig som jag ar, stannar har for att motverka partyboys planer pa att kunna agera host for en ravefestival i huset. Men det kan ordna sig riktit bra ivf. Ar tillaten att bjuda hit mina vanner och de far mer an garna stanna hela natten, saa, jag kanske inte behover ligga har i min ensamhet o snyta mig i hundpals trots allt!

Sa nu forsoker vi na taket med tummarna och hoppas pa ett fantastiskt veckoslut.

Jag ar evinnerligt trott pa att stryka pyjamasar. Flanell, silke, bommull...YOU name it, JAG har bade strykt och vikt dem, minst 20 i veckan.

En tanke pa mina urtvattade oversize mantees dar hemma svepte just genom mitt huvud.

Tjaaanguruuu

Avslutade nyss ett telefonsamtal med bushLindi som numera spenderar sina dagar med att kela o gosa med sma kangurubebisar. Personligen far jag val fortsatta att odsla min tid pa att se framemot helgens eventuella besok pa Australian Zoo. For dar ska de val i alla fall finnas en eller tva av de dar hoppdjuren. Suger ju litet om enda chansen att fa syn pa dem ar att satta sig i en buss och aka 14 timmar ut i nowhere eller kolla pa en Winnie the pooh movie.
 
Kristin meddelade precis att man ar tillaten att klappa kanguruna pa zoo, tur det i varje fall...
Snopet att atervanda till Finland utan att ha sett en kanguru liksom...

tisdag

Hurtig som man kommit att bli, slangde jag benen over sangkanten redan 06.30 am. Blind, utan kontaktlinserna snubblade jag over en hungrig och forvantansfull valp utanfor dorren. En Tidig promenad med gosisarna (som ibland aven kan vara de mest irriterande skapelserna som nagonsin existerat, but that's another story...) startade dagen.

Ensam i huset sa att saga, nanny nr 2 och Peter har begett sig till Gold Coast och e tillbaka nagongang this arvo...
Sa jag kikar pa arbetskarlarna som river hela djungeln pa bakgarden, nagonstans mitt i alltihopa ska det framtrada en pool sa smaningom, hinner dock troligen lamna den har platsen innan dess, fasst man vet aldrig, de ser ut att ha go fart pa...

Imorgon ska ja val ta mig in till stan for en kaffe och lite gossip med Sackin.
Idag ska jag ta o ringa Linda ute i bushen.

Kakelgolv och hundar gar helt enkelt inte ihop.

Jag ser framemot Fredagen. Ledig helg vilket betyder att jag, cecci, henry samt Tim sticker ivag till Vics place.

Hoppas pa att fa hora foljande lat pa dancefloor...denna helg far dock forbli en helg utan groophug pa dansgolvet for till det behover vi ju LINDA!



Todays latar forstass!

Beyonce med HALO och Chingy med ONE CALL AWAY.

enjoy


Toppen och botten!

  
Solkramens basta van "aftersun", har nu aven kommit at bli en av mina favorithomies...
Sarskilt da denna, fran banana boat, doftar gott samt ger en harlig lite kylande kansla efter en dag i Oz:s sol.
Rekommenderar varmt for er som snart planerar att aka pa solsemester. Den lampar sig ocksa annars bra som fuktighetskram for ansiktet. Helt hur man vill ha det liksom!


Lange och val har jag sokt efter den mest perfekta foundation som finns. Och nu 100 tals bajsprodukter senare har jag funnit den! Jag har kikat pa denna niveatub ett antal ganger da jag travat omkring i S-market och dylika platser, men pga. radslan for att se ut som en mer orange version av sponge Bob har jag latit bli att kopa den da den endast finns i en nyans. Nu slog jag till och tur de! denna underlagskram som ocksa fungerar som aterfuktande ansiktskram anpassar sig till din personliga hudton och ger en matt och len yta utan att tappa till dina porer.
Prisvard.


Ursaktar den grymt grumliga bilden, men om ni ens ser nagot i butikerna som liknar detta ( Det ar en ny sorts ogonskugga fran Maybelline ) KOP INTE! Jag gjorde misstaget att kopa denna bruna skugga, som jag trodde skulle visa sig vara lattapplicerad. Efter ett forsok som resulterade i mer skugga pa kinden an pa sjalva ogonlocket, kommer den har smuliga besvikelsen att hamna djupt ner i roskorgen!


Slappt

Denna dag har jag inte behovd utsatta mig for nagon desto tyngre borda. En trip till Blue lagoon i Redcliffe ar val det enda vi anstrangt oss med idag, samt en allergisk  reaktion ( troligen av vattnet ) som fick min kropp att se ut som om den vore tackt av sadana dar svullna utsalg som man far da man branner sig pa en nassla. "Shitt, jag har nagra irriterande myggbett" , var det enda jag hann saga innan hela min kropp plotsligt var tackt med dessa "myggbett". Det kliade sa att jag helst av allt skulle ha viljat krypa ur mitt eget skinn.

De forsvann passligt efter att jag inhandlat salva pa apoteket.  T Y P I S K T

Sa eftersom jag inte har desto mera klokt att utfora eller komma med sa tankte jag passa pa att ladda upp och visa litet bilder for er, tipsa om lite toppen samt kassa produkter samt dagens favoritlat forstass!


Garderoben som hastigt o lustigt fylldes pa ett fatal minuter...



Utsikten fran var bakgard.




Blue lagoon, dit vi var och plaskade runt idag, orsaken till mina skeva utslag...


happy efter simmande och da utslagen forsvunnit...sallan de e nago problem med min kansliga hud.


"min bil"


huset...


Han kan den dar Ne-yo



linda..jag ar redan uppe i man nr2!

Pengaspannare

Vissa dagar kanner man sig nara pa totalt vardelos nar det kommer till detta jobb. Idag far jag betalt for att ga ut pa promenad, stryka litet klader och ata skaldjursmiddag och chokladkaka som dottern i huset bestamt sig for att tillreda. Kan val saga som sa att det ar det basta jobbet nagonsin om man vill spara pengar, da jag inte heller ar "tillaten" att betala for kosmetika och dylikt. Jag forsokte verkligen, det gjorde jag. tro mig eller ej. 

men

"Det ar en struntsumma for mig", var svaret jag fick... Jag kan kanna lukten av spannare i luften.
Att bo hos en rikeman ar nagot som konstigt nog fatt mig att redan nu se saker och ting pa et annat satt, och jag kan med handen pa hjartat saga att jag inte skulle vilja byta ut mitt liv mot nagon av dessa familjemedlemmar. de kunde inte heller i sitt liv forsta varfor jag var sa motstrevig gallande att fa mina inkop betalda... Det ar ju helt enkelt en principsak, en kansla av att sta pa egna ben. De himlade med ogonen.

och mamma...nasta gang du pastar att jag byter klader allt for ofta och bidrar med tonvis av smutstvatt. Da ska jag minsann ge dig svar pa tal! Har byts det klader varje timme.

Nu krigar hundarna igen, time to become Isabelle the dog whisperer!


Idag saknar jag lilla kusinen som nu har sitt forsta sportlov.

Trott pa askvadret i magen.

Vad ska jag nu ta mig till da, pga. matforgiftning o hela koret har jag ju tappat min passion for sushi.
Jag
ar tvungen att komma over det illamaende som tanken pa den raa fisken i sjograsomslaget nu vacker.
Annars gar det riktitgt illa.

Pa tal om ingenting

Kanns lite skevt att traska omkring i kladbutikerna har i 35 graders snuskfuktig hetta och titta pa vinterkladskollektionen som dykt upp.  

I min ynklighet och med radsla for att beskada mitt bleka fejs i spegeln ska jag nu krypa ner under de rodvitrandiga tacket bland alla kuddar och lyssna till denna sang.


Och Linda, den dar "enmansregeln" du skapat for mig kan du nu glomma, for han har...han e min :D

Orsaken...

Talade nyss med Cecci som ocksa vart o ropat pa Goran. Vi nadde en slutsats...Bada sjuka o bleka...

sushiforgiftning

murken

Nar regnet oser ner da man slar upp ogonlocken efter en natt, i magplagor och otaliga timmar som ensam lopare i ett masstafett lag, fram till toaletten och tillbaka till sangen. Da ar helt enkelt den enda trosten hallonpankakor.
             Eller det skulle de ha varit...Jag tvinnar med ogonen och vill bara grava ner mig i marken nar jag hor nagot som ens lite paminner om mat.
Hur blev det en sadan har dag nu da?
Jag kanner mig som en murken stubbe.

piss.

Det ar liksom ingen vits med att kopa sig ett par sprillans nya favoritleggings, nar man sedan ar dum nog at harja runt med en 3 manader gammal valp som tror att varlden ar ett tuggben utan kanslor.




Har har ni en lat. En bra lat. Jag ar kar.

Baaad mothafucka!

Idag
skaffade vi nya registerplatar till jeepen. BAD MF
Big Boss Chrysler rullar runt med platarna BAD MFK.
Ni
kan ju redan i och med dessa kunskaper skapa er en liten uppfattning om familjen jag hamnat i. haha.

Jag erhaller en konstig kansla da jag kor jeepen , en kansla som sager mig att jag borde skaffa mig en riktig pimp stil a la Snoop Dogg!

OM ni vill lasa om min nara doden upplevelse , kika in pa resdagboken.se dar jag gar under namnet BelleCecci!

Kaos i familjen Mclachlan .

Varfor?
Jo, ni forstar, hela Redcliffe befann sig utan elektricitet under HELA 45 minuter idag.
Med ett latt roat smile pa lapparna tankte jag tillbaka pa de timmar som ibland passerade utan stom hemma i Tenala,  och pa det mysiga med tanda stearinljus och en gnutta radsla for morkret som man aldrig i sitt liv skulle ha erkant.
Det maste vara ett rikemans problem detta med stromavbrott. Har brot samma kansla som under en svarartad hungersnod, ut. Ingen aircon , varma kylskap, INGEN TV! Ja, ni fattar val...
Horibelt liksom!
Sjalv sag jag det som en handelse med positiva effekter, jag menar, om frysen inte haller kallt sa ar man ju tvungen att ata upp glassen i all hast innan den smalter.

Jag led alltsa ingen nod. 

Det mest nodvandiga jag lyckats astadkomma i varmeboljan idag ar val att jag antligen fick Kings of Leon med Use somebody insmalld i mp3:an. Gitarrsolot ger mig nastan dodlig gashud.

Jag agerar ocksa bilskolelarare nu fortiden. Dagens Deal: kommer med vart som heslt , nar som helst bara den farttokige killen som tror att han varit privatchauffor at Mika Hakkinen i tusen ar, haller sig till hastighetsbegransningarna. Inte for att jag gillar att snigla runt i 60 km/h, utan for att jag ogillar boterna for fortkorning i detta land.

Linda, nar de nasta gang knapar ihop en serie som desperate houswives, deltar jag i uttagningarna latt!!
Det enda man e tvungen att slipa pa lite mer, ar ju delen som fruga, resten borjar man kunna!

dag 1

Forsta dagen som nyklackt nanny undanstokad, kan inte saga att jag kanner mig som om jag vore pavag mot en svarbotad burnout precis.

Har redan sorgligt nog hunnit ga med pa diverse dealar som att satta 17 arige Jamie pa plats, och lovat fadern i huset, att medverka pa alla fester som ordnas.
S n y g g t.
Och jag som tankte att forandringens vindar skulle blasa genom mitt konservativa kakanui liv da jag lamnade Aspley.
Har fatt tillatelse att bjuda in alla mina nara och kara hit sa lange jag gar med pa dessa overranskommelser och dartill skoter lite stadning och matlagning. Alla relaxade manniskor som kanner att de pa nagot satt tillhor kategorin nara och kara i mitt liv, ar alltsa valkomna!
Sa om ni i Finland har lite overlopps stalar, hoppa pa narmaste flyg vettja!

Annars, forsta gangen i mordarjeepen pa fel sida av vagen ar ett aventyr jag aldrig glommer.

Jag har fruktansvart svart att lata bli att dra till med den valkanda "nannyrosten"lite nu som da under dygnets gang. 

Nu har labradorvalpen funnit mina bara fotter. Pa grund av det lilla livets obefintliga radsla for bakterier och skitiga tar samt hennes behov av att tugga pa saker och ting, ar jag nu tvungen att avsluta detta inlagg!

Elande

vad gora nar man blir tillsagd att slita at sig precis vad man vill till frukost, ur skapen och kylen som dignar av lackerheter?

Jo, det slutar med en skal snustorra flingor och sojamjolk, man vill ju inte varka snal och utsvulten liksom.

Nu e det dags for en promenad med chokobruna labradoren angel. Valpen skuttar omkring som en adhd drabbad hona.

see yas!

Hurray!

got the job

Jag hade inga forvantningar.

Aaaaallt annat an besviken.

For en gangs skull kan jag saga, att jag verkligen hade tur.

Jag lever lyxliv som nanny!

Webcam

Tacka vet jag webcam och den inbyggda microfonen i laptoppen!
Efter ett samtal med krabbislidande och skitnodige Dingis i supermanjumppern, flunssiga Buubis, arbetslose och stodlyftande Gusse, saknade kocken Kim samt sopchaffis Lonna, har min hemlangtan vuxit till sig med ytterligare nagra centimeter.

Dock ett stort tack till favoritkillarna, ni forgyllde min dag med att bara vara de filurerna ni ar!

Varldens basta boys finns i Ekenas

Visst?

crossing my fingers...

Jobbintervju imorgon kl: 10.00
Stort hus vid vattnet,
50 minuter ifran Brisbane city.
Sysslor;
 ta hand om ungar,
stada,
laga mat
och
skota om deras dogs.
good $
4 veckor

hoppashoppashoppas


En dag med Linda.

Jobbintervjun nalkas, men idag ar det forfarande endast mandag. Jag och Linda ser redan framemot helgen.

Idag har det som oftast da bara varit vi 2 pa Kakanui. Stadning av hela huset o smasura miner ar det  som varit de enda happenings idag. Snyggt loijt.
Rastlos som attan kavlade Linda upp armarna och grabbade strykhjarnet, sa nagot star ju inte riktit ratt till. Snart springer vi val omkring och slar vara huvuden i vaggarna har i skitulagenheten. Planer pa att flytta ut, och istallet upp langs sunny coast dar det allt som oftast regnar ar pa G!

Nu sitter vi slott smuttande pa ett par glas vitt vin. 

Hart att leva som en backpacker.

Hemlangtan

Snyyyyggt, drop it like it's hot med Snoop ar latt nya favoriten.

Tillbaka i ett svettigt kakanui. Luften haller sig nagorlunda andningsbar pga flakten i taket som ror sig langsammare an en halt snigel...men battre an ingenting.

Pa tal om svett fick vi nog alla varan beskarda del under lordag natt samt tidig sondag morgon. "Inflyttningsfest" var pa agendan, och vi dansade oss senare genomblota i den lokala pubben!

Efter en helg fullproppad med skratt, greasy food, vatskeintag, underliga situationer och harlig fiilis, sa ser jag med dimmig lattnad framemot kommande nattsomn! 

Imorgon ar det dags for motionsrunda med Linda. Lugnet fore stormen. Pa tisdag ar det jobbintervju som galler, sedan far vi se vad det hela for med sig.

Eftersom vi by mistake missade Australian open ar det val bara att plocka ihop alla sina kroppsdelar och rora sig i riktning mot sangen. Den har dagen sjunger pa sista versen.

Dagar fulla av gladje..ma sa vara, men idag har jag inte kant sa mycket annat an enorm hemlangtan. En dag da man onskar att nagon hogre makt hade placerat Aussie lite narmare Finland.

RSS 2.0