otur!

Nog e de en valdans otur som vi ska ha med det har australienska vadret, varenda gang en solig stranddag dyker upp nagonstans i vara valgjorda planer, tacker moder natur over solen med en massa gra regnmoln!men WTF! Vi har en vecka i Byron Bay pa kommande!en liten dag kan vi val fa ha sol da i varje fall!

Gardagen var great, vi softade i det mulna vadret, lirade pingis och at pizza o nachos med harliga dipps!

Kvallen forde dock med sig nagra svara moments!

T.ex nar jag insag att jag redan nu kommit till ett skede pa var resa da jag e tvungen att tomma min rinkka pa helt onodiga plagg, eftersom min rygg protesterar vilt da jag skall travla omkring med baggen pa ryggen!
Sa igarkvall stoppade jag motvilligt undan plagg efter plagg. Inte for att det var plagg som jag alskade over hogt o lagt och som jag gatt med stup i kvarten!nej...helt enkelt for att den dar "tank om jag nagon gang skulle behova det har"-tanken sitter allt for bra gjuten bakom pannbenet!
Nar jag idag surrade upp min betydligt lattare vaska pa ryggen, angrade jag mig inte ett dugg!
nagon stans djupt inne i det allra innersta, vet jag ju att det gallde klader som jag anda formodligen inte skulle ha haft pa mig val hemma i Finland igen, eftersom jag aldrig ens anvant dem dar innan jag reste ivag. 
NOG snackat om gamla paltor!

IKVALL e de dags for oss att placera bakdelarna pa varsitt buss-sate for att genomlida en aaallt for lang bussresa till Byron Bay!Det trista vadret ska vi idag bota med trippelburgare, hehe. Ni fattar int hur svart det ar att lata bli att bestalla en "ateria" ordet M E A L ska prentas in snarast!

Till er dar, hemma ska meddelas att vi nastan fatt slut en mega HEINZ-ketchup flaska pa en knapp vecka. Skarpningsguru efterlyses!

Vi konstaterade aven att vi ar fruktansvart lyckligt lottade over att ha nagon som tycker sa valdigt mycket om oss, det ar nagot man glommer bort att tanka pa ibland och bara tar allt det positiva for givet, trakigt nog. 
Vi tar nu vara pa vartenda mejl, meddelande, kommentar o komplimang av er dar hemma!
Jag blir fruktansvart glad varenda gang jag laser alsklingens blogg, samt oppnar min mail. 

Vi e ju dar med er fastan vi befinner oss pa andra sidan jorden!

I'm off, laste just det utspadda vadret for kommande vecka i Byron...thunderstorm and rain!I en vecka!!!!!VAD har vi gjort for fel?

LYSSNA pa Switchfoot-Awakening , asbra!

Snart!

...ska det antligen bli gjort.

Vi lever vart liv...

...pa BONDI BEACH!!!Det har ni, detta ar en ljuvlig plats. Det yttre ar det som spelar roll har, shakke e slim and fit in i den minsta detalj!!!ok int alla...men manga!!Vi drog dock traningspasset med rinkkorna pa ryggen. Jag avskyr min rinkka. Den vager som tusen ton vatt sjogras och jag har faktist inte packat natt onadigt...Jag e helt enkelt inte fysiskt byggd for 65kg pa ryggen och axlar!Lindi, ett tipps, om du velar mellan tva saker som du sku vilja packa ner,
 TA ENDAST MED DET ENA AV DEM!

meal pa donald's satt perfekt!fucking great!

Jag...

... tycker de e piss att samtal hem till Finland e svindyra.

...hade svart att dela rum med en konstant hog roomie.

...overlevde trots allt

...ar in love with Bondi beach!

...vantar pa att fa se donner i aussi

...vantar aven pa att fa se Lindi

...undrar over hur 80-tals partajet foraldrarna var pa slutade.

...hoppas pa att fa jobba i Byron bay eller Whitesundays!

...saknar tobbe...forstass!!

...uppskattar Aussis urval av M&M:s!

NU E DE DAGS FOR EN OMGANG PING-PONG!haha, hurra!

see ya, wouldn't wanna be ya!


'ello mates!

Vi bor pa ett aningens skumt hostel denna natt innan vi beger oss vidare till Bondi beach...Var rumskamrat varkar vara nagot av en grymtande, drogad flykting...Hon pratar knappt, hickar o grymtar desto mera, ena sekunden spanner hon ogonen i en oach den andra ler hon mot en, saa...Vi sover med vara vardesaker i dynvaret inatt, vi funderar aven pa att turvist halla nattskift!

Om ni nagon gang far for er att prova pa spaghettikonserver, gor det inte. Lagg tillbaka burken pa hyllan och kop nagot ni gillar istallet. Att leva sparsamt har fatt oss att sakna Kimmens matlagningstalanger mera an MEST!

Vi besokte Manly Beach idag som sades vara en av Australiens basta strander, eller iaf, Sydneys..men den imponerade inte pa mej pa nagon som helst vanster!!akta turistpaikka.
Ser framemot de akta mitt-i-naturen-stranderna!

Jag o Sackin vantar pa ett SHIVERSHAKE moment som lar ska komma for alla aussiresenarer nar man antligen fattar att man ar har!!!!!!

Sjukt att stiga upp idagmorse o konstatera att our homies back home inte ens kommit hem fran krogen!miss ya all!

Just ikvall saknar jag min Tobias fruktansvart mycket.

Nu ska jag sluka mina sista M&M:s for att fa bort smaken av de slibbiga tarmstrana i tomatsas!

MORO!

det e stekhett idag. Kanslan av att fa stiga ut genom hostellets dorr i bara sommarklader o kanna varmen sla en i ansiktet, ni fattar inte, sjukt harligt!

Sydney ar ju en miljonstad, inget nytt for nagon, man skulle kunna tro att stress, liv och kaos skulle rada langs stadens gator, men det ar ett konstig lugnt over den har staden!
Trots att den inte gav den dar skona hemmakanslan vid forsta intrycket, sa kanner man sig...jaa, jag vagar t.om saga
T R Y G G.

Vi var till en krog igar "The Gaff" men pga grus i ogon och huvud, atervande vi till hotellet redan efter en Strongbow o lite mat. Vi ska prova igen ikvall och se om det lyckas battre. Vi fick ivf. ut lite passligt nodvandig information om Australien av en full infoding!hehe.

Gardagskvallen gav oss ocksa tips pa nya (svindaliga) raggningrepliker sa som "where are you going to meet your brother?" och "when do you need your umbrella?" , vi fattade NOLL!

Vi vantar pa att du ska ta dej ner hit lindii!!Sta ut dar hemma, du e snart har! Sku garna va o ta emot dej i Sydney nar du kommer, men det skulle fa oss att ga redigt pa minus!KOMKOM ner till sommarvarmen:) o yep, min fodelsedag kommer bli den basta tillsammans med Linda o Sackin!

Nu e de bradis harifran, ska se om jag sku kunna fynda en krogutstyrsel. FYNDA 

Jag
holl i pengarna..det ni! Australienska dollarn har e skitlag jamfort med euron sa vi har gjort av med betydligt mindre pengar an vi trodde. positivt, positivt.

Nu har vi bokat bussresa upp till Byron Bay och sysslar med att forsoka fa ett jobb dar. Men innan vi ger oss ivag ska vi slang oss pa beachen! BONDI BEACH!

Vi
har snart varit har en hel vecka, om det fortsatter i samma takt kommer man knappt hinna gnugga sig i ogonen innan man star pa troskeln till svedjebacka igen...

Om nagon dar hemma funderar pa att gora som jag o cecci o resa runt o jobba i aussi, RES VIA WORK&TRAVEL!!!de e vart alla pengar(hittills iaf) De hjalper en med ALLT!och annu ett plus ar ju att de ar fruktansvart trevliga!

Kan vara att utgangen uteblir aven ikvall. Vi lamnade festfiilisen hemma hos er.
Vi behover FIILISLINDA...


 
...och en staderska

SOL!

ANTLIGEN!!!vi alskar solen och cecci har nastan fatt mej att alska flipflops.

det har blir ett "quicko" inlagg, vi har stressit o brott.

vi ska bege oss till hostellet o fixa oss klara infor dinner och mojligen utgang har i Sydney.

kladerna e livsfarligt billiga.

vi ska snart bo pa bondi beach

Jag saknar Tobias o forstass resten dar hemma.

and I'm off

Opera

Operahuset is the thing today!

Det enda som man egentligen forknippat hela Sydney med ska vi antligen fa se!

Sjukt konstigt hur man borjar uppskatta alla man har dar hemma redan efter ett par dagar borta. Vi kanner igen vara vanner hos manniskor vi moter pa gatan, ser likheter och saknar alla nar vi hor musik som paminner om en handelse eller situation tillsammans med nagon av er back in Finland. Vi ska leva livet till 104% har men kommer att vara himla lyckliga over att nasta ar fa traffa alla dem som gor vara liv till det som de ar!Dvs 105% varda att LEVA!

Har annu inte stott pa en enda orm.

Tur som sjutton att nachos o salsadipp existerar aven har i C H I N A T O W N.




AUSTRALIEN!

Efter tonvis med flygmat samt den harliga trasmaken i rumpan efter att ha spenderat halva sitt liv i en trang flygplansstol med tankarna pa min alskling var det, regn, en smarre storm och en valdans stor tarantella som tog emot oss i Sydney. Vi lever, Vi mar bra, Allt ar bra.

Spenderar
de forsta natterna pa ett hostel i Sydneys CHINATOWN, ni vet manniskor i min langd over hogt o lagt och ingenting som inte ar kinarelaterad mat...Vi ska harifran sa fort som mojligt..haha.

Vi bor tillsammans med tva vasabrudar som ska stanna har i sydney under hela sin Australienvistelse...Vi har dock planer pa att sa fort som mojligt aka upp langs kusten till varmen!!For har i Sydney ar det finlandskt vader som galler!! 

Manniskorna har far redig pluspoang, man ar lite ovan vid alla vanliga fraser.

This is going to be great, I'm living my dream.

Jag saknar dej gulle, men vi klarar det har det vet du ju!E snart hemma hos dej igen<3
(borde ha lyssnat sonder var lat vid det har laget...enda trottnar jag aldrig!)

OFF we GO!

 

See ya all next year!

Igår genomled jag det svåraste "hejdå't" ever in my life.

Sista dagen hemma i skruttFinland kunde inte ha varit bättre.

Med ett hjärta kring halsen, ett armand kring handleden samt en kanin hängandes i väskan, har jag alla de viktigaste med mej.

Denna flygresa kommer att bli en tårdrypande en...MEN! Australia here we COME! Finally ska jag uppleva en av mina drömmar för att sedan återvända till allt det jag någonsin drömt om här hemma <3

Det här blir hårt.

Tur att man är tuff...stentuff!


TACK!

alla ni som redan önskat mig en härlig resa.
Jag kommer att sakna men också
uppleva
och tror att det kanske gör att de två kommer dra ganska jämnt!

Ni som är intresserade av var jag och Cecci kommer att befinna oss samt lite vad vi grejar med...

HÄNG med OSS till AUSTRALIEN via resedagboken.se
och leta upp oss på "BelleCecci".

Är tyvärr tvungen att meddela er som dragit nytta och nöje av mina låt-tips, att de inte kommer att komma lika ofta som vanligt nu de närmsta månaderna MEN jag skall försöka:)

Morgondagens inlägg lär bli det sista på en lite längre tid

<3

Det är...

Någonting med bandet Augustana och deras låt "sweet and low".


Thaimiddag på Svedjebacka som nästa.

Jag har lipen i halsen.

sista dagen hemma i Tenala...

För en väldans lång tid.

Promenad med barndomsbästisen "låtsassyrran"som alltid funnits o alltid kommer finnas nära mitt hjärta.

Nerpackning av saker i rosa rummet

Förberedelser

Avskedsmiddag

Sedan till andra hemmet i stan.

Kramas och ge sig iväg.

nersmörad.

Eftersom jag är inne i ett rubbat känslotillstånd åt det positiva hållet, och därför har sjunkit djupt ner i "smörsångsträsket",
skall jag igen dela med mej, två sånger som snurrar på i min cdspelare samt mp3 så gott som dagarna runt.
Till er som börjat känna av höstdepressionen och besitter den där känslan av att bara vilja ha någon att krama om och somna in tillsammans med.
Konstigt hur man alltid plågar sig själv med dessa sorts låtar.
 På något sätt ger de ändå en sorts tillfredställelse,
om inte så får man iaf. tycka synd om sig själv, ta fram chokoplattan och vinflaskan och vänta på vårsolen.
Jag deppar inte denna höst över att inte ha någon att krama om, för det har jag, bara aningens långt ifrån mej.
Inkommande söndag kommer att bära mig igenom kommande månader.
Tills dess fäller jag tårar till favoritlåtarna.

 

Lifehouse-Broken

 

Sister Hazel(ny favorit topp ett)-This kind of love
(videon e lite creepy, men hade den bästa sångkvaliteten, så ni kan trycka på play och blunda, så ni inte förstör en bra låt med en dålig video)

sliten Teddy

Trots en uppfriskande morgonpromenad,
(som nog fick mej att bita ihop rejält för att benen inte skulle börja förflytta sig in i löpstadiet)

känner jag mej sliten som farsans gamla teddy björn.

Det tog alltför länge för mej igår kväll, att sjunka in i det som vi kallar sömn-

Det som sägs vara det mest nödvändiga för en människa, en chans att vila ut och en förutsättning för att man skall fungera "normalt" under dagens lopp.

Den här sensaste tiden har jag inte sett röken av John Blund.
Han har helt enkelt ersatts av stresstankar om resan och förberedelser inför den och allt vad det innebär.

Jag befinner mej just nu inne i en bubbla fylld med en helt udda blandning av rädsla, glädje och lycka. I en bubbla var jag känner mej trygg, fastän jag vet att hinnan blir allt tunnare.

Jag ska ge mig iväg och det är svårt.

 Men det skall ändå bli en lättnad att lyfta från den finländska landsytan för att till slut landa någon helt annan stans där det är dags att göra nya goda "förstaintryck" och samla på sig en hel massa livserfarenhet.

Vad gnäller jag över!
 
Det gäller bara dryga fem månader.

Lyckliga månader.


Stort tack till Jessica...

För att jag fick nys om att en låt som den här existerar.
Har en känsla av att den kommer att spelas om och om igen under min vistelse i flygplanet.
Bara för att den är precis det jag känner.
Hör på den och NJUT!
Heja Staind!


-Tangled up in you.

Just another day...

Jag tror att ja fortfarande är proppmätt av de tortillas jag dängde in igår hos Jessica. Bävar för den kommande måltid som mormor förbereder i köket.

Gårdagen fick mej ofrivilligt orolig över saker och ting. Men ett dyrtsamtal senare var oron som bortblåst.

Min rygg samt mina lår är förbannade på mej över gårdagslänken, och visar sin ilska med en molande värk mellan skulderbladen samt en jädrans träningsvärk i benen. Men det får värka bäst det vill...Det var sista länken i Tenala på ett halvår!Next time will be in Australia, längs en låång strandlänga...That's my plan. Och vem bryr sig om träningsvärk när jag nyss fick höra den bästa nyheten på länge!

Jag lånade Bjässes gigabox och förflyttade alla hennes schiitbraa låtar till min mp3:a!Thanks honey, du har räddat min flygresa så långt laddningen i musikapparaten håller.



Och SOM jag kommer sakna alla när jag reser iväg..Som vi konstaterade med Linda igår...Varför utsätter man sig egentligen för sånt här, när det plågar en enda in i själen? Jo...för att man kommer att återvända som en ny människa, med hundratals nya erfarenheter och lite australiensk sand i bakfickan!That's why.

lyckorus

Det gick precis genom hela min kropp, från topp till ! (vilket inte är en så farligt lång sträcka)
Från ingenstans bara,
på tre sekunder skänktes jag en känsla som gör att jag skulle kunna gå omkring o skratta i timtalet nu känns det som!
Känner en enda lättnad och att resa iväg skrämmer mej inte längre när det gäller vissa saker.
Det kommer att bli så som det ska bli.

"I miss your,
 body and soul
so strong
that it takes my
 breath away
And I breathe you
 into my heart and pray
for the strength
to stand today
'Cause I love you,
 whether it's wrong
 or right
And though I can't
 be with you tonight
You know
my heart is by your side"

 -If you're not the one


Dan Bäckman...

Är min mammas nya favorit.
Jag satt med uppspärrade ögon och hakan nere i tangentbordet när jag satte igång videoklipp efter videoklipp men Dan Bäckman på Youtube. Till en början förstod jag inte alls vad exakt det har varit som morsan skrattat sig helt utmattad till, men fann mig till slut själv asgarvande åt denna perukfåne.
Dålig humor när den är som bäst!


chokosug och nagelbit.

Eftersom mina ben, då jag går en snabb promenad endast tycks vilja förflytta sig in i "länkstadiet" ,
och då ryggen verkade vara med på noterna idagmorse,
 så beslöt jag mig för att ge mej ut på en länk,
trots alla ansträngningsförbud.
Ljuvligt väder var ju förståss ett + !

Tanden har slutat upp med att retas. Solen skiner. Jag har fått det som jag alltid önskat mej och mer.
ALLT känns ganska så bra och jag ser fram emot att softa hos Jessica ikväll!

Enda minuset är att jag har finkammat vårt hus and still, no choko NÅGONSTANS!
behovet börjar ta sig till akuta nivåer! 

Ett försök till en försiktig och lite försynt påpekan om att jag borde göra nåt åt mina naglar fick mej att skratta som aldrig förr.Javisst mina naglar ser ut som sju svåra år, men sanningen är väl att de haft så gott som 19 svåra år...
Hur slutar man gnaga som en psykiskt rubbad ekorre på sina naglar?
Tro mej, har försökt men det är hopplöst. Det skulle kräva att jag gav upp läsandet av spännande böcker, tittandet på likartade filmer och slutade ha tråkigt. Omöjligt att upphöra med någon av dessa tre. Att ha tråkigt ibland är bara hälsosamt för allt utom mina stackars naglar . suck.  
(en annan grej som får naglarna att ryka är den här eländiga längtan efter fyra bitar av Fazers blå.) 




*

Är den lyckligaste i hela världen. Definitivt.

Om ni kikar på min sida just nu...



Så lämnar ni den inte innan ni lyssnat på den här låten. The Script-Breakeven.
Och fungerar inte youtubegrejen så kan ni lika gärna ta ner sången direkt för den e bara helt suverän.
I varje fall för mej.

chillin'

Hittills har den här dagen inte gett mej något att klaga på(förutom min förbannade tand som inte ger sig).
Jag körde igång redan 06.00. Slog upp ögonen, lycklig över att se nära på perfekt utan att behöva hänga nördbrillorna på näsan eller peta in linserna i ögonen, thank God för day&night-linser och hata priset på dem. 
Tidig väckning p.g.a morgonpromenad och time för mej att fatta att det nog var helt + - noll, för mej att ha linser i ögonen eftersom jag ändå inte såg någonting då jag steg utanför dörren. Gatubelysning är inte ett känt fenomen här på Krokbyvägen i Tenala.
Skön dusch och sedan iväg till skolan för att hålla en dubbellektion basket med femmorna!
En chans för mig att känna mej som självaste Michael Jordan...

Jag bjöd in mej själv på mat till farmor och fick min vilja igenom...Korvsoppa!

Planer
på en spontan tortillakväll imorgon tillsammans med tre favourites i Bjässes nya lya
(som får mej att bara längta efter en egen kämppä one day. Det är sjukt snyggt med EN enda vägg som går i en annan färg än de övriga i ett rum!BRA don Jess!)
kom också till idag. Mysigtmysigt!

Nu ska jag bloggdyka lite och ta mej en kopp kaffe.

Kan förövrigt meddela att det är ett stort misstag att dela in lågstadiebarn i SEX grupper. Det blir plötsligt väldigt roligt varje gång den siffran dyker upp i så gott som vilka sammanhang som helst. Suck. 

daddy came back from Korea and gave me a lovely t-shirt!

En glammig hardrock café tisha som fick mej att glömma värken som gnager på i halva käken. Det är oftast en artist som är "ansiktet" för de olika t-skjorts-modellerna, och ansiktet för min är BONO!couldn't be more perfect!
Det var inte allt, pappa hade också ansträngt sig med att i en make-up affär fråga expediten vilket läppglans som skulle passa åt en 19-åring!

Love u dad!


Känslostorm som gjorde mej till ett vrak

 

Den senaste timmen har jag förutom gått omkring o dreglat, packat ihop lite saker o ting här på skeppholmsvägen 4.
Det är tydligen en väldans lång tid sen jag senast tog itu med att se över innehållet i mitt rum!
Medan Oasis-wonderwall ha skrålat i mina öron så har tårarna runnit ner för mina kinder och jag har sakta men säkert gått igenom minne efter minne som olika saker framkallat!
De Minnen som rotat sig under de senaste 4 åren bröt nu igenom den hårdaste ytan.
Medan jag har gråtit har jag skrattat åt små noteringar på anteckningar från gymnasietiden.
Bl.a Hanni har ett o annat "vänligt" meddelande som hon plitat ner på mina psykka-anteckningar!
Jag förstår inte hur kort, bilder ja bara små saker kan dra fram det där som sitter allra djupast.
Det här med old memories samt avfärd om en vecka fick mej att bryta ihop totalt på bara tre minuter.
Nu ska jag torka tårarna, snyta mej och ta en burana för nu har bedövningen minsann släppt!

Skall dela med mej med ett av meddelandena som jag fann i mitt rum!

"Du kan inte påverka nuet
ty det är resultatet
av tidigare handlingar.
Men du kan forma morgondagen
genom ditt sätt att vara idag"


Glömde en liten detalj...

För de "få" som inte trodde att jag skulle ta mej ut på powerwalken kl 8.00 idag morse kan släng sig i väggen, för ut var jag!

mycket tack vare ny musik på min älskling, mp3:an

:) :(

Sitter med dräglet konstant rinnande ur vänster mungipa. Orsaken?

Tandläkarbesök.

När det hela var över hade både jag och tandläkaren måttligt roligt åt mina fingrar som såg ut att ha blivit pressade genom en dörrspringa.

Jag var så spänd under hela operation: ”lappning-av-hålet-i-tanden" att jag legat där och klämt om mina fingrar för kung och fosterland!

Nu är det då lappat o klart in i den minsta detalj och min kurrande mage blir tvungen att vänta ett par timmar tills bedövningen gått om eftersom jag inte har någon lust att tugga på något, då jag inte vet var jag har vänstra sidan av truten!

 

Helgen som drog förbi snabbare än fort, var lite tudelad för min del, men i slutändan lyckad.

 

Lördagen bestod av; Morgonmål på stan, roadtrip till Karis med tanken på ett par solbrillor samt nya krogskor i tankarna. Stress och framförallt förberedelser som skulle vara värda ett fett diplom!

Avskedsmiddag, krogbesök, efterfest och travande i ett par av Buubens allt för stora skor avklarat. Check.

"Kinesmat" och "mutakakku" var bara en del av en lyckad kväll med härliga vänner!
after8 i Karis erhåller +poäng efter lördagen, detsamma gäller Prisses pappersburgare och Buubis lya.
-poäng till att ta nya oingångna skor till krogen och till känslan av att ha pressat in båda fötterna i två tändsticksaskar och gått omkring så ca 10 timmar!.
Dubbla -poäng till att göra saker som sedan tynger som en betongfylld 800 liters container på samvetet.
Dubbla +poäng till att inse att man är lyckligt lottad och till begreppet förlåtelse!

Söndagen var en udda dag. Jag var/(är fortfarande) förbannad på mej själv samtidigt som jag aldrig varit gladare.
Två känslor som inte smälter ihop allt för bra!Kanske är det, det samt stressen inför nästa måndag samt alla känslor som den medför som gör att jag är helt messed up och plötsligt bara får en känsla av att jag skulle vilja sätta ner mej och bara gråta.

Vad åstadkom jag då igår? Jo, efter att ha vaknat upp hos Säckin efter 2h sömn, begav vi oss till Kotipizza med två par av Robins skor i  våra famnar. Måtte ha sett roligt ut  då fyra stycken rejält slitna personer samt två par skatedoijor satt på trappan till stället, som efter betalning skulle ge oss mat på bordet.

Otåliga och hungriga.

Efter någon utdragen och svår timme fick jag lite ordning på mej själv och duschade bort lördagsnatten!

För att bota den usla illamående Söndagskänslan bestämde jag o Cecci oss för att igen en gång kocka lite och fixade ihop köttsås o makaroner. Softa framför tv:n…Javisst.

 

 

 

 

 

 

 


Hemma igen...

Jag har mått som en proppmätt säl på ett fett isflak i hela fem dagar uppe i Vasa. Har faktist hunnit med en heel massa fastän det kändes som om vi egentligen inte gjorde någonting vettit alls!
Förutom att endast softa och njuta av en massa gott, så har vi:
-Insett att det finns människor som man helt enkelt fattar tycke för direkt, eftersom deras personligheter är sådär ljuvliga som man önskar att alla människors, vore!
-Hälsat på hos Emme i hennes fina lya, var vi förberedde oss inför besöket till Ollis som kom att bli passligt lyckat! En skönt rolig kväll/natt helt enkelt!
-Finally fått mitt risiga skatbo till hår, klippt!
-Busat med godisMelle som nu mera går omkring(oftast med Roger, som är en gammal och liten hund på hjul, i släptåg, under ärevarvet som betyder typ 30 varv runt i nedrevåningen.)
-Ätit på diverse ställen och avnjutit Korvgörans KEBAB, höjdarehöjdare!Blivit förälskad i lunchstället Chili&Lime.
-Kikat på film och blivit halvt ihjälskrämd av Emmi.
-Roadtrip till lande-Jeppo som ligger mitt bland en massa åkrar och mink/räv-farmar.
-Städat upp på familjen Harlin-Höglunds lande och hittat en död fågel, som fick agera fotomodell inför Ceccis mobilkamera.
-HELT ENKELT bara tagit det LUGNT!
(vilket har lugnat både mig och min sjuka rygg, som dock fick sig en liten törn eftersom jag idag trots förbud, begav mig till bollhallen för att lira favoritsporten)


Jag har också gått igenom ett av de svårare stunderna inför resan, nämligen att säga adjö till Linda för ett halvt år.
Jag trodde att jag tappert som en soldat skulle hålla god min och sedan gråta och snora ner hela dynan i min ensamhet. Med en mjuk nyckelring med formen av en kanin och med doften av Lindas parfym som bara doftar så Linda, i handen, fann jag mig gråtande i baksätet.
Vi kommer att sakna dig så mycket
.
Tusen tack för kaninen,
vi kommer troligen att sitta och snusa på den hel flygresan till Down Under!

Jag ser inte fram emot de kommande adjön som forfarande återstår.

Något som jag däremot ser fram emot är vår avskedsmiddag och fest imorgon! niiiice som Borat förmodligen skulle ha uttryckt sig. Stress av förberedelser men sedan good times tillsammans med all of our favourites!

Nu ska jag slääng mej i säng för att vara totalt utvilad inför spring på stan och partaj aaalll night loong!

Morgonmål på stan? Javisst!

Nighty! ett par pics som får beskriva litet av vistelsen i Vasa först.



Vacation in Vasa

-Tågresa tillsammans med de bästa

-2h paus i Helsingfors, picnik samt Gina Tricot pga. fumel med tågen

-Anlände till Vasa

-Möttes av Emmi och Gullemelle

-Kikade på Anders studio

-Steg innanför dörren till favorithuset

-Har Ätit Emmis "världens bästa köttbullar" och hemlagad ÄKTA mos samt Marias homemade äppelpaj tillsammans med vaniljsås

-Har Busat med Melle, och småbrudarna Tuva, och Liv.

Detta kommer att bli en härlig vecka som inte kunde komma mer perfekt!


Tråkigt och kort inlägg, men en ordentlig uppdatering kommer först senare. Nu skall jag endast njuta av dagarna här uppe!Härligt!

<3

Barnkalas

Med planer på en tidig Powerwalk så somnade jag halvt om halvt dreglandes över tangentbordet, alltför sent igår.
Konstaterade att det är ett stort misstag att krypa ner under täcket med datorn som sällskap i sängen, haha.
Förstörde nästan min stackars rygg med att ligga på mage med nacken spänd som mormors tvättlina ute på backen, knapprandes på tangenterna.
MSN is the shit, eller egentligen ett måste i tider som dessa.
         12.45 slog jag ofrivilligt upp ögonen.
Syster stod och stirrade skräckslaget på mej,
hade säkert torkat drägel i hela ansiktet och håret som en enda boll mitt på huvudet.
När hon så återfick talförmågan påminde hon mej mycket snällt om att vi skall befinna oss på kusinens sjuårskalas i Kimito om 1h o 45 minuter.
!SNYGGT! tänkte jag, steg upp, tog mej en titt i spegeln för att upptäcka att  mitt högra öga bytts ut mot ett av Quasimodos
(han i Disneys "ringaren i notre dame", ni vet).
 En vagel i ögat som värker som sjuttsingen när jag blinkar.
Jag tackade min lyckliga stjärna för att det bara gällde det ena ögat och förbannade den olyckliga, för att jag skulle utsättas för detta just idag när jag var tvungen att träffa andra människor än mor och syster, och ber nu min goda fé om att den ska vara försvunnen i morgon!

Vi begav oss då tillsammans med mitt svullna öga mot Kimito, där sötiskusinerna väntade.
 Ett bord fyllt av godsaker och framförallt Dumle-mini-bites var vad som mötte oss! 
Heaven on Earth...
tänkte vi och såg på varandra.
Jag uppnådde dock, snabbt ett illamående pga allt för mycket gott på tom mage.
Efter mycket busas med gudbarnet samt födelsedagstjejen, rullade vi ner för backen till Daniel's grill...
(som förde mina tankar till allas vår MAX)
för att gottgöra det tidigare bortglömda födointaget.
Så...
En kebab&mos senare, greppade jag bilnyckeln och körde oss alla, helskinnade och ytterst mätta till mormor. Så nu sitter jag här och nördar!
Skall snart dra mej härifrån, kavla upp ärmarna och börja packa inför imorgon. Tidig väckning!!Det är dags för VASAvisiten!Jag väntar fruktansärt mycket på imorgon!Och tågresor, som annars brukar få det att kännas som om en motorväg för myror går genom hela min kropp, känns nu inte så skrämmande, eftersom tågresan imorgon kommer att gå av stapeln tillsammans med mina två älsklingsbrudar!Can't wait!

Jag saknar dig, och hoppas att du tagit dig i kragen och blivit frisk!




Jag tillsammans med födelsedagsbarnet<3 Jag kommer sakna mina små kusiner (ni tycker att hon liknar mej, javisst, vi ser alla likadana ut i min släkt ;)) Och framförallt kommer jag att sakna allt vad kalas innehåller! Efter idag är jag hundra på en sak!Jag kommer aldrig att tappa mitt sinne för lek! Vad är roligare än att busa runt tillsammans med ungarna! Lekfullheten kommer jag aldrig att ge upp!!

Helt klart, hemmakväll!


Spegeln och jag är riktiga fiender idag. Så att bara gosa ner sig i mysstolen o se en film med en vän är vad som gäller ikväll!

Saturday

Den här dagen började fruktansvärt skönt med en powerwalk. Därefter underbart morgonmål och slappas framför tv:n.
"So you think you can dance" och "Idol2008" har förgyllt min förmiddag. Den där jobbiga känslan som gäller ens medlidande för andras pinsamma utföranden som jag tidigare nämnt, finns även i motsatt version.
Det man upplever då det går bra för någon annan helt enkelt.
Jag känner mej nu väldigt sentimental efter att ha fällt tårar till juryns berömmande kritik till en ljuvligt dansande tjej i favoritshowen.
 Konstaterade även att det är sjukt ,hur mycket känslor som kan uttryckas genom DANS!

Vi har malat marsglass med syster och dagen ser ut att fortsätta i dessa ohälsosamma tecken, men so what, de e ju lördag!
Hade planer på att festa loss och njuta av att ha lagt det här med att stiga upp 01.30 bakom mej, men det får vänta till nästa helg. Just nu känns det inte helt fel.
Ligger och myser i min säng, har högar av bra böcker som borde läsas och en lillasyster jag ska passa på att spendera tid tillsammans med eftersom Australiens lockrop börjar höras allt tydligare för var dag nu...Uppdatering av de senaste händelserna tillsammans med barndomsbästisen skall det också bli tid för ikväll, efter att jag kört in min mamma till Ekenäs.
En skön och framförallt chillig dag hittills today alltså!

återkommer
 
(det  finns sådandär låtar som köper en direkt, man är totalt såld och inne i nått sorts alltför känsloladdat tillstånd och man bara känner hur rörd man skulle bli om någon sjöng den sådär spontant för en. "your song" ÄR en sådan låt. Hörde den förståss första gången i filmen "Moulin rouge" och tänkte redan då att om någon nånsin skulle sjunga den för mej, som Ewan McGregor, och sedan fria skulle jag svara ja utan att tänka efter, PÅ direkten!haha)

"Jag köppte en cola"

 


OM ni inte sett detta i tv så ta och se det nu!!!!Idol 2008 eller en "pajjas"? take your pick!
DEFINITVT dagens låt!

rubberboy

Jag är rädd för att  r e s p e k t är en sammansättning av bokstäver som om några år inte längre finns att slå upp i akademins ordlista. Varför? För att det tycks vara ett begrepp som för var dag förlorar litet av sin lyster, sin betydelse.

Den här dagen har fått mig tänka en hel massa. 

Slött att stå och se på när någon framställer ett fullständigt kaos av något som man själv, personligen tycker väldigt mycket om. Jag kände mej värdelöst nere och gjorde det man aldrig ska göra, det som alltid är fel lösning på problemet. Gav upp.
Därför ska jag nu hålla tummarna för att de någongång skall förändras och inse att det krävs en attitydsförändring.
 
Jag har nyss kommit hemhem, softat i älsklingsstolen och njutit av mängden av nya kanaler. Jag är inget fan av tv-apparaten, the computer is my thing. MEN kanalen där de sänder IDOL så gott som hela dygnet, var väldigt generös med att bjuda på otaliga gapskratt denna regniga eftermiddag. Jag har garvat magen krampaktig åt gummikillen med den egenhändigt skrivna låten: "jag köppte en cola". hahaha. Det finns en sådandär sjuk känsla som kommer krypande ibland, en känsla som får en att skämmas så in i det gröna för en annan människas skull. Jag upplevde den senast då jag såg på filmen om Borat och nu dök den upp igen..wonder why....



Salem al fakir-it's true

 
LOVE IT!

"the grass is greener on the other side
I've told some people now they know it
forget you old lawn come over to mine
take your first step and you will get there in time

- it's true

life will smile for you
it's true
life will smile for you
it's true
life will smile for you"

mardrömmen som än en gång var tvungen att besannas.


Idag var då dagen jag skulle vara tvungen att gå egenom en pärs, överleva ett mardrömsbesök hos de människor som jag inte har något som helst emot som personer ,
utan helt enkelt bara fruktansvärt mycket emot vad deras yrkesval medför.
SKRÄCK!
Det handlar inte om att mina tänder skulle ha vållat mig mycket problem och att jag därför spenderat långa tider i dödsstolen med käften på vidgavel. Nej,
 jag kan bara inte med den där känslan att tvunget ligga stilla under en bländande lampa som bränner genom ögonlocken, med munnen hysteriskt gapande och utan tillåtelse att svälja.
 Känns som om allt saliv kväver mej, och så tycks alltid min kropp göra allt för att reta upp mej i svåra situationer ,
så när jag låg där i tandläkarens våld idag , så började förståss halsen kittla något så in i det gröna, de var omöjligt att ligga stilla.
Jag skäms.
 Jag har för första gången i mitt LIV fått reda på att jag har ett hål i en tand.
Jag blev helt chockad och tusentals borrar började väsnas mellan öronen,
måtte ha sett skräckslagen ut eftersom tandläkaren
(som för övrigt ska ha dagens ros för att ha stått ut med mej och till på köpet varit hur trevlig som helst)
lugnade mej med att jag kan få bedövning och att det då inte känns över huvudtaget, samt tröstade med att hålet som nu uppstått i en av mina älskade tänder egentligen var oundvikligt, eftersom tanden i fråga har en sådan stor "grop".
den skall alltså även slipas ner lite grann.
Jag har fyra visdomständer på kommande och med tanke på alla skräckhistorier man fått höra om dessa så kallsvettas jag redan.
Om en vecka är det dags för nästa besök, och operation "lappa tanden". Hinner jag become ett nervvrak tills dess?
...Y E P P!

Nu skall jag fixa mej i ordning och försöka få färg i detta likbleka ansikte of mine!Dags för att agera gymppalärare och lära ut favvosportten!

So long.

ut o blås huvude tomt!

Med frisk luft!!Powerwalk, musik, och bara med mej själv!

mooorrrrrrr

Någonting som verkligen får finna sig i kategorin Big No-No, är billiga tunna strumpbyxor!!Jag har verkligen inte något som man kan kalla för naglar över huvudtaget, men ååh endåå, så lyckades jag med att få en härlig reva som sträcker sig från hälen upp till mitten av låret. Älska sommaren och bara ben!!


En annan som helt tydligt tycks lida genom samma problem!

 

"Don't waste your time on me, you're already the voice inside my head"


Jag har varit och vikarierat idag, 6 timmars dag i en specialklass. Jag trivs. Ser ljusa möjligheter där många endast verkar se mörka problem. Grubblar över olika alternativ till att få fram det där som verkar gömma sig under ytan, till det där som orsakar alla brustna nerver.
................................................................................................................................................................................................
-Känns det tungt?
-aa, det gör det väl...
-
Skulle du hellre stanna hemma nu?

("jaa-a!!!"trodde jag att jag skulle ropa sådär halvhögt och fälla någon enstaka tår,men...)

-Nej, det skulle jag inte. Jag vet att det ordnar sig...Jag känner det på mig bara.
-
Det är bra!Du har ju alltid gillat utmaningar vännen, du står inför en nu!Du brukar inte ge dig i första taget.
- Ja, jag har ju det. Envisheten kommer att komma väl till pass.

leende
..................................................................................................................................................................................................

Det är en äkta höstdag där ute, bäddad för mys i soffan med en tjock bok samt duello.
Då inte ens choklad hjälper, då ÄR det hårt, inget snack om saken, inget velas och inga men!OCH det ÄR hårt. Väldigt hårt.

Jag ser verkligen framemot resan nu, bort härifrån för att möta ett nytt liv på en ny plats där INGEN vet ett dugg om mej, förutom de övriga knääs- och Karisborna som befinner sig inom samma gränser.
Men först är det ett par andra saker, innan avstampen från Vanda flygfält, som jag väntar på.
        Kommande måndag hoppar jag och Cecci på tåget för att göra en mjukstart gällande resandet,
 med destination VASA i siktet!
En av favoritstäderna i detta gråa land.
 Där skall vi inkvartera oss samt vårt pick o pack i casa de la vasa, dvs. hos Emmi,Anders och gullemelle som numera lär vara en riktig hejare på att dansa!
Där ska vi njuta ända tills fredagen då det bär av neråt igen...
Lördagen den 11 är det även dags för hejdåfest och ett sista hejdlöst festande med alla favoriter, för en väldigt lång tid!
Kommer att bli en känslosam och väldans lyckad lördag har jag på känn...
Det rycker i dansnerverna samt i alla skrattmuskler då jag tänker på våra friends!
It'll be great!

haha, jag var hemma i Tenala igårkväll. Jag fann mina cd:n från gångna år, fyllda av misslyckade försök till en "rebellisk-tonårs-tid".
Blink182 skrällde i högtalarna på svedjebacka på morgonkvisten idag. Märkte att alla lyrics fortfarande satt kvar där i bakhuvudet som superlim!Påminnelserna om v a r f ö r blinkersena en gång i tiderna var favvobandet dök upp klara som farmors köksfönster.
Funny med tillbakablickar ibland.

Come back!

Jag har nyligen sett på Disneys-superhjältar.
Lånade den av Micke som rekommenderade den varmt, hehe!Alltid svag för Disneys verk!

Jag skulle behöva en gnutta av hjältarnas superpowers i psykisk motsvarighet just nu. Det blev schiit-mycket tyngre än vad jag hade tänkt mej.

"When everyone is super, no one is"

DU är det!

RSS 2.0