yummie


V a k i o k a k a o
with Säckin! Skall bli uppdatering av allt vardagligt and planerande av kommande middag samt party!Må vara att number one inte är favorit destinationen för folket då det kommer till partaj under höst,vinter-halvåret men nog fasen är det perfekt en höstkväll tillsammans med favoriten och en kakaomugg toppad med grädde.

Man kan bli så otroligt glad bara på grund av ett meddelande. Ibland händer det grejer när man gett upp hoppet!

"The way that you walkin,
The way that you talkin
You're the one
I want to spend the night with "
             -Body on me

got my life back!

I mitt stilla inre, undrar jag över vad jag i hela fridens namn kan ha gjort för att förtjäna den känsla som jag nu har i kroppen. En känsla som jag t.om skulle önska min värsta fiende, eftersom den skulle förändra vem som helst totalt.
Jag är såld.

Synkollen gick hur bra som helst igår, den tog tid men min syn hade FÖRBÄTTRATS!!!Inte mycket, men för en som utan brillor eller kontaktlinser, knappt ser skillnaden mellan lyktstolpe och människa är varje minimal förbättring en HUGE hoppfullhet.
Fick även nu ett provexemplar av de där linserna som man kan sova med, som jag nämnt tidigare och de är super!

Jag somnade skönt och glad i en famn och höll på att få en smärre hjärtattack när telefonen började skrika! Dags för SISTA jobbnatten. Det var pissigt segt att stiga upp för att ta sig ut en sista gång!
     Skulle det inte vara för Alpens myslistänger samt den himmelska uppfinningen vid namn Mp3 (som jag mot förmodan lämnade hemma inatt för att jag en sista gång, utan störande ting, ville uppleva soundet av smällande postluckor, mina egna steg i trapphusen, krotandet av nycklar som fastnar samt ljudet av att knäskålen slår i på alla platser det bara är möjligt och konstiga läten som får en att spritta till och föra tankarna tillbaka till den rädsla för Morran i mumin man en gång hade. NEJ, jag hade helt enkelt glömt att ladda manicken)  Nåjah, utan dessa två grejer (+Metrostations "shake it") skulle alltså förmodligen alla postluckor som skiner med ett positivt efternamn såsom "Glader" eller "Nöjd", pga. alla mörka banor mina tankar gått i under nätterna, vara insparkade.
Nu är det dock goodbye till alla högar av hesarin, samt tvättbjörnslooken(klär mej icke) som dykt upp gång efter annan, tack vare sömnbrist och för att jag helt enkelt aldrig lärde mej att det är ett stort misstag att gnugga sig i ögonen med vantbeklädda labbar som grabbat tusentalet dagstidningar.
Känslan av att kasta in den sista tidningen var ljuvlig, det kan låta hur knäppt som helst, men åååh!vad SKÖNT!!!!!!
Nattposten har förståss inte bara givit negativa effekter. Mina benmuskler har allt annat än försämrats och jag har fått lön. What else...I'm out of words.

Vaknade ca 14.30, njöt av min deckare och av att kunna läsa utan stress i kropp och själ. Har ni någongång upplevt den där känslan av att bara kunna slappna av totalt tillsammans med någon, utan vare sig än tanke på "måsten" eller "borden" . Om ni har...bara ta vara på den!



Oh happy daay!

Gårdagen kom att bestå av ett spontant besök till Salos mac, tillsammans med två favoriter, Cecci och Linda. Nyheten "New York special" var en kryddig besvikelse som dock pga. en smarrig flurry välfylld med dimekross, föll i glömska. Saknaden av nässpray blev i något skede för stor och att återvända hem till knääs var ett måste. Fortfarande hungriga begav vi oss med Säckin till             " Söndagsöppet", för att där möta en annan favvo, som vi igår konstaterade att nog egentligen, med lite "bad-boy-inslag" skulle vara den bästa pojkvännen, Danielsson Kim , hehe. Han snurrade ihop en pasta med sås och jag kastade in chips, det var riktiga skräp-ätar-dagen igår och guu så härligt! Vi softade framför IDOL(finska) och kunde än en gång konstatera att vi i Finland inte har en chans gällande denna show i jämförelse med grannlandet. Nåväl.

Tidningsjobbets nästsista natt är nu ett minne blott, snabbt som attan gick det, lovely Mondays, no Västis! Bästa av allt var ju förståss att inte behöva krypa ner i en kall säng då jag kom hem efter trapprännandet!Underbart!Rastlösheten känns for the moment lite mer avlägsen! Stuck in a moment.

Nu är det dags för att snöra på sig conversen o ge sig iväg mot centrum av Ekenäs. Om jag hittar dvs. har synkontroll och är därför inte tillåten att använda kontaktlinser. Vi skall hoppas på att det går vägen och att min syn inte beslutit sig för att försämras allt för mycket!


Vissa dagar borde man bara, pga. eget utseende förstå att hållas gömd under täcket. Yep smink is the word, men när man pga. synkollen inte är tillåten att smatta det i ansiktet så blir det helt enkelt så här.haha

"the botten is nådd"

ett stick i ögat av en tvågaddad geting  måtte vara behagligare än söndagshesarin.

gäsp

n
i som denna ljuva Söndag, lider av en olidlig baksmälla (vilket jag då tack vare mitt älskvärda nattjobb sluppit)skall sätta på Timbuktus "the botten is nådd" eller gamla goa Rancid "old friend". Lätt de bästa söndagslåtarna. 

B A C K on T R A C K

Jag överlevde trots sömnlöshet innan nattjobbet.
Kom pga en mesekonversation aldrig så långt som till sängen.
 En konversation som plötsligt gjorde mej helt paff, ställde mej mot väggen, stirrade rakt egenom mej och tvingade mej att inse fakta.
 "springfördittliv-reaktionen" uteblev och gjorde att jag inte fattade någonting.
Jag gör saker jag aldrig gjort,
tänker i banor jag aldrig förr kört längs...
 och berättar saker jag aldrig någonsin skulle berätta...
Alla tankar i det egna kaoshuvudet gick emot alla mina någongång fastspikade principer och livsfunderingar.
 "Rädslor är till för att övervinnas"
 sure, lätt budksap att föra vidare till andra...så länge man inte behöver konfronteras med det själv.
Fick ta ett bottenlöst andetag, dela in tankarna i olika kategorier;orediga,oredigare, och inse att jag är hjälplös när det kommer till den här känslan som nuvarande situation givit mej.
Jag är tvungen att medge att det är kört, jag är fast och känner inget behov av att komma loss.
Jag stannar mer än gärna kvar.

Hade även ett annat mesesamtal(surprise, eftersom det som återstår av mitt liv tar sin form framför datorn) som gav mej väldigt mycket. Det kändes konstigt att med lätthet kunna tala med en person som man inte talat med sådär påriktigt på så länge. Det gjorde mej glad på nått vis samtidigt som gamla minnen dök upp. Minnen som inte är negativa på nått sätt, men som känns så avlägsna nu, och jag funderar över hur allting gick som det gick, hur situationen och personer kunde förändras så radikalt. Hur som haver har jag förändrats väldigt mycket på kort tid, tack vare egna insyner och bekräftelser samt pga. andra personer. Allt detta har gjort att jag nu ser på människor på ett helt annat sätt än förr...ett betydligt bättre och mer realistiskt sätt. Läste ett blogginlägg idag som skänkte mej ett leende.

Och för er som undrat, N E J, jag går inte på några meduciner som lyckopiller eller dylikt (tjaa, beror på hur man ser på saken, bildlikt eller realistiskt). Jag bara Ä R så fruktansvärt g l a d!! Och det är härligthärligt! Jag har funnit allt jag behöver.

T.om arbetsdagen i simhallen gick undan idag, som tur var slapp jag sitta ensam o stirra uppe i tornet. Jag hade ett trevligt arbetssällskap och mycket att prata om så...lättförtjänta pengar bortsett från rastlösheten som kom krypande vid femsnåret.

Jag är trött, blek och sunkig men oförmögen till att sova


Jag sitter här, blek och sliten utan minsta ork och vilja till att få någon ordning på hela mej, och myser i deepbluenavy-abi-dräkten och tänker tillbaka på året med "the best of 80's" . Awesome is the word.lätt också!

morning

Got work to do, I'll be back


Breaking Benjamin-"rain"

 

Härligt lugn låt av ett av favoritbanden!


"Rain rain go away,
Come again another day,
All the world is waiting for the sun. "

julkänsla

En doft av kanel och stearin gav mej en sådandär härligt snöig julkänsla, och jag valde att kolla på en vintrig favoritfilm, nämligen The holiday som var ny för fjolåret.
Eftersom det börjar närma sig den mysiga delen av året tänkte jag tipsa er som inte sett den!
Ni som har sett den men känner er sugna på en såndär romantiskt tårframkallande film kan ju ta och se den igen!
Den här filmen är inte originell på något sätt eller vis.
Två kvinnor som är trötta på sina vardagliga liv fyllda med kärleksstrul,
får kontakt via en bostadsförmedling och väljer att  byta hem med varandra, över julen vilket resulterar i "falling-in-love-situationer" och krav att anpassa sig till något nytt.
 De minuter som filmen består av , erhåller alltså höga "feel-good" poäng. Kärlek, humor och lite drama.
En romantisk komedi bland miljontals andra.
Många har kritiserat den för att vara vanlig och tråkig samt ett upprepande av tidigare, liknande filmer men so what. Det här med att allt ska vara ständigt nytt och unikt för att få ett flertal stjärnor av filmkritikerna är någnting som börjat tugga på mina nerver. 
Om du vill slippa att konsentrera dig allt för mycket, är i behov av en mysig känsla samt gillar att kika på Jude Law är den här ett tidsfördriv som inte gör dig någon som helst skada. Kan tänka mig att filmen faller tjejer bättre i smaken (pga.Jude L.) eftersom vi oftast är dem som lever oss in i och fäller tårar till filmer som denna.


Underbart

                                                                                                  Jag och pappa längs stranden i Tunis.


Jag hade en underbart skön kväll igår. Efter jobbet i simhallen slängde jag väskan över axeln och stegade iväg mot rosenvägen, för att göra en kort visit i mickes källare, där luften var tjock av stress. Shakke jobbade som dårar där mellan kaffepauserna som inte var några egentliga pauser utan bara något som gjorde att de var tvungna att använda ena handen till kaffemugge så att den andra fick hacka ensam på tangentbordet. Det ska väl lugna ner sig snart. 
           Efter att jag stört dem i kanske en halv timme hämtade mamma mej och en kvart senare stod jag innanför dörren i hemmet i Tenala. Skönt att spendera kvällen på en plats där det inte FINNS någonting att göra, hehe, man kan coola ner totalt och bara njuta. Varma smörgåsar och pätkis made my evening.

Jag somnde med ett mega leende på läpparna och vaknade likaså. Det blir inte mycket bättre än såhär. Jag har äntligen insett något som gör att allt nu är så mycket lättare.

Nu skall jag återgå till att växla mellan feministboken "slå tillbaka" och Frank Perettis rysligt spännande bok "Eden". Jag läste den för några år sedan och minns att jag slukade sida efter sida! Ni som gillar däckare och sådär på gränsen till FÖR spännande böcker, LÄS DENNA! Ni blir inte besvikna!det kan jag lova er.



Snart simmar jag runt bland dessa,längtarlängtarlängtar

Piidi, är du säker på att du är i London?

för jag tror att jag nyss såg dig stiga in i Ekenäs simhall.haha, det är en brud här som simmar som en hysse av och an och hon liknar dig något fruktansvärt!sitter här o flinar åt hur två människor som inte är släkt på någon vänster, kan likna varandra så!Var stolt över den simträning du presterat idag;)

feelin' hella good

Jag är slut i kroppen men lycklig. Två arbetspass är undan. Jag har agerat speciallärare och kollat på Beck i fyra timmar. Solen skiner. Jag skall hemhem till Tenala ikväll och ladda batterierna. Ledig natt nästa. Vad mer kan man begära?


LookAlike?

   hahahaha



För er som nu undrat vem den till höger är... Det är såklart min älskade lillasyster som vuxit upp så snabbt att jag absolut inte hunnit med! She's a lady!

Överraskande bra

Okej, det här är kanske lite löjligt, men saken är den att den här lilla grejen är löjligt bra och kostar knappt någonting(finns t.ex i allas vårt säästöpörssi samt vanliga matbutiker) Man använder sig alltså av denna när man rengör ansiktet. Stråna på borsten är inte hårda på nått sätt eller vis så den skadar inte huden. Köp den direkt, den är great!

Duffy-hanging on too long

 

Jag älskar den här sången, som de flesta av Duffys låtar.




varma nyheter

 
Jag känner mig väldigt tillfreds med så gott som allting den här dagen som verkligen varit en vacker dag!SOL! tyvärr hade/har jag en gnagande sömnbrist som tvingade mig att sova ut enda till 14.30. Skiiöönt! Vad har jag gjort sen dess då, tjaa, inte nått intressant egentligen, softat till skön musik...smörmusik märkväl, det är en sådan dag idag...

En dag som är full av betänketid eftersom jag inte har lust att göra något annat. Mamma var hit en timme på lunchpaus, vilket var orsaken till att jag steg upp "redan" halv tre på eftermiddagen. Var riktit skönt att för ivf. några minuter tala med henne om lite småsaker, hon meddelade även en sak som gjorde mig grannröd i ansiktet och varm i hela kroppen, haha!så HÄRLIGT!det kommer att ta mig egenom den sista veckan på posten!




Saw

 
Jag är allmänt känd som en tvättäkta loser när det kommer till filmgenren "skräckis". Någonting i min mänskliga natur skriker och vrålar stoppstoppstopp när valet av movie, en filmkväll tillsammans med vännerna,är en skräckrulle. Jag har helt enkelt inte kommit underfund med vad som kan vara njutningsfullt i filmer som endast är gjorda för att skrämma upp och träffa alla svaga punkter gällande rädsla som en människas psyke besitter.
            Trots detta har jag förståss kollat på en del skräckfimer, mestadels för att mina vänner övertalat mig. Dessa skräckfilmskvällar förlöper alltid på samma sätt. Jag gömmer mig bakom den största dyna jag kan hitta och kikar bara fram bakom den, då det är relativt lugnt på tvskärmen, det här för att jag skall slippa traumatiska men, som spöklila långhåriga flickor med tomma ögon i vita nattlinnen(t.ex  the ring), ger mej. Ja, det här betyder ju att jag missar största delen av filmen, vilket medför att jag fågar tusentals frågor av mina medtittare för att få veta vad som händer(jag är ju trots obehaget, nyfiken). Jag brukar få höra ett xantal suckar och "om-du-skulle-se-på-skulle-du-veta", men jag klarar helt enkelt inte av skräckfilmsregissörernas verk.
             Det värsta jag någonsin varit med om var när vi skulle titta på en av alla de förskräckliga sawfilmerna . Gränsen för vad jag tål var rejält överskriden redan då jag tog mig en titt på dvdfodralet. Jag tror att de flesta känner till dessa filmer så jag struntar i en recenssion som nog egentligen kunde bestå av endast ett ord, SJUKT! Jag kan verkligen inte se pointen med dessa filmer, våldskastraffasmedvåld-budskap är något som jag inte riktit hiffar. Dessa filmer är endast gjorda för att skrämma slag på så många som möjligt. Det verkar som om Saw är resultatet av en "hur-mycket-blod-död-rädsla-kan-man-smälla-in-i-ett-manus"-tävling. Jag kan inte låta bli att undra över hur den människa som ligger bakom dessa asiga filmer, mår...
               Visst, det finns ju ni som älskar de här, samt övriga skräckfilmer, och känner ett välbehag av spänning då ni ser på dem, men för mig går de fett bort! Jag erkänner mig som en klar mes och kommer nog aldrig att bli tillräckligt avtrubbad för att kunna se på Saw utan min dyna.

Det faktum att Saw var en favoritfilm bland många andra för den kille som var orsaken till 10 människors död yesterday är också någonting man kan fundera på då det gäller medias järngrepp om människan.

U2 Yahweh

  
Take these shoes
Click clacking down some dead end street
Take these shoes
And make them fit
Take this shirt
Polyester white trash made in nowhere
Take this shirt
And make it clean, clean
Take this soul
Stranded in some skin and bones
Take this soul
And make it sing

Yahweh, Yahweh
Always pain before a child is born
Yahweh, Yahweh
Still I'm waiting for the dawn

Take these hands
Teach them what to carry
Take these hands
Don't make a fist
Take this mouth
So quick to criticise
Take this mouth
Give it a kiss

Yahweh, Yahweh
Always pain before a child is born
Yahweh, Yahweh
Still I'm waiting for the dawn

Still waiting for the dawn, the sun is coming up
The sun is coming up on the ocean
This love is like a drop in the ocean
This love is like a drop in the ocean

Yahweh, Yahweh
Always pain before a child is born
Yahweh, tell me now
Why the dark before the dawn?

Take this city
A city should be shining on a hill
Take this city
If it be your will
What no man can own, no man can take
Take this heart
Take this heart
Take this heart
And make it break

Vad är det för fel med mänskligheten?

jag kan redan i detta skede varna er för att det här kommer att bli ett sjukt långt inlägg pga. dagens händelser. Om ni inte känner för att läsa något ledsamt, så kasta endast en blick på början. Om ni däremot känner att ni är för glada(vilket nog inte kan vara möjligt) scrolla neråt för att ta del av mina tankar då det kommer till den sjuka värld vi lever i, och som bara ser ut att bli sjukare. Eller what the hell, läs det i varje fall och meddela mig hur ni ser på saken.


Hört på engelskalektionen med lågstadiet idag. (Uppgiften var att översätta engelska meningar till modersmålet)

Aunt Alli's husband, Mr Stigge...
Elev översätter : " Pub Allis hus-band, Herr Stigge.."
Not bad for a pimply bloke like me...
Elev översätter "Inte illa för en finnig pojke tycker om mej"

Svårt att hålla mig för skratt? JAVISST! Jag menar...Are you kiddin' me(?) hahah! Den är inte lätt att få bukt med den där svengelskan!

Jag har aldrig sett mig själv på ett så uruselt humör som jag var inatt när jag steg upp för att fara på jobb. Jag är glad att jag inte vaknade upp bredvid någon annan än mig själv eftersom den människan förmodligen aldrig mera skulle ha kastat en blick åt mig efter denna dags början. Spottande och fräsande tog jag mej igenom mitt distrikt.

Nu till vad som verkligen drog undan mattan under fötterna på mig. Platt fall, jag tappade andan...

Utdrag ur Hufvudstadsbladet.fi

"Minst elva personer har mist livet i skolmassakern i Sydbottens yrkesinstitut i Kauhajoki. Bland de döda finns gärningsmannen samt en svårt skadad elev som dog på sjukhuset senare på eftermiddagen."

Jag befann mig, som vikarie i en skola idag när detta budskap nådde mina öron.
                    Det tidigare Skottdramat i Jokela som gav den trygga skolvärlden någonting surt att bita i, var, som jag fasat för, bara en början. Då en människa får en idé och visar omvärlden hur man kan göra, tar det oftast inte länge förrän en annan hänger på, dominoeffekten.
Från Jokela till Kauhajoki.
 Flera ungdomar förlorade än en gång en framtid, det liv som de givits att leva togs ifrån dem.
 Jag känner ett obehag över allt negativt som ökat under de senaste åren, misshandel, självmord, våld i hemmet, våldtäkter, ungdomars psykiska förfall, jaa...listan goes on and on.
Jag har grubblat och funderat över var felet ligger, varför det kan komma att bli såhär?
Jag skäms nästan över att ibland vara rädd då jag rör mig utomhus på nätterna, då det sker våldshandlingar som dagens mardröm i en miljö som man ansett som den tryggaste, skolan.
 Vad är det som händer. Har vi tillgång till för mycket kunskap via, tv, nätet, böcker,och tidningar? Sätter våldsamma filmer griller i huvuden på folk och trubbar av deras realistiska syn på livet?
 Kan det vara så att en människa som mejar ner 11 personer inte riktit förstår att döden är grammatikaliskt oböjlig,död, dödare, dödast , det existerar liksom inte.Är man död så är man död. Ingen "bakåtknapp" i världen kan ändra på det.
              Kan samhällets krav på människans hektiska livsstil som stjäl barn och ungdomars kvalitetstid tillsammans med föräldrarna, samt situationen i dagens läge som visar att barndomen endast förkortas, ha ett finger med i spelet?
 Högst troligen.
 Allt det här: media, hemmet, samhällets stimulus, barns känsla av att vara tvungna att växa upp i snabbare takt än förr, samt det sociala umgänget går hand i hand (tror jag) och de är inte de enda faktorerna, det finns säkert miljontals flere! MEN det som skrämmer mig allra mest är att människan ensam är kapabel till vadsomhelst! Med endast sitt eget huvud kan man trampa ner sig så djupt i illamåendeträsket att man inte hinner ta sig upp därifrån innan man gör någonting som någon annan än man själv är tvungen att lida för. Det är så simpelt, upprepa en och samma tankegång gång efter annan och till slut sitter den som berget! Alla sjuka idéer är som ingredienser till en sprängladdning.
Massakern i Kauhajoki har liksom den i Jokela fått mig att gråta och känna avsky för oss människor, samtidigt som sådant här ständigt påminner mej om att njuta av varje sekund jag får leva mitt liv. Jag älskar livet och därför skär det som en rostig kniv i hjärtat då jag meddelas att ett gäng med personer nära min egen ålder aldrig fick förverkliga sina drömmar, aldrig fick leva sitt liv, endast pga. att en annan person i deras närhet inte såg något ljus i sin framtidstunnel.

Jag skall aldrig mera klaga över motgångar och hinder i mitt liv, jag skall omvandla varje, som kanske för stunden ser ut som en negativ förändring, till en brand new chanse, en möjlighet att lära mig något nytt och ta mig framåt i livet, så långt som jag bara kan komma.



http://www.hbl.fi/text/inrikes/2008/9/23/w18122.php






Uppmuntra barn att vara barnsliga så länge de bara kan!

Ut med gammalt och in med nytt!

Jag har läst på lite gällande kosmetika och dess inverkan på huden, konstaterade att jag äger typ 70% av de produkter som ansågs som rent slitage för ditt ansikte, well...nice to know. Med den vetskapen samt information om make-up bolagens nya natural products, bestämde jag mig för att s a t s a lite. Rensa upp i beautyboxen helt enkelt. Tro det eller ej , men det var fasen värre än att rensa klädgarderoben! Jag kan inte fatta hur mycket smink jag har samlat på mej och hur litet jag egentligen använt!Det var en alltför stor mäng "så-gott-som-icke-använda-produkter" som fick stifta bekantskap med skräpkorgen!Jag begav mig ut för att inhandla nytt. Naturlig skönhet för hela slanten. Skämt o sido, visst, jag håller fullständigt med om att man absolut inte behöver smeta på several lager med färg och mascara i facet för att visa sig för allmänheten, det gör jag inte heller MEN , jag finner nöje i att fixa och greja och pröva nya grejer med make-up och det är den främsta orsaken till att jag använder mig av det, då tiden finns. Det är nästan lika roligt som mitt intresse för att teckna liksom.


Produkterna som fick sparken pga. ålder, kvalitet  eller slutanvändning.


Produkterna som fick ta ovanstående produkters plats. De flesta kommer från LUMENES nya kollektion av hudvänlig make-up. Jag har förträngt summan av siffrorna på prislapparna.


Har hunnit smygtesta Maybellines nya puderfoundation som lovar att vara skonsam mot huden i ansiktet, och jag kan meddela att den är en foundation med stort F


Nu ska det äntligen bli av att dölja de mörka påsarna under mina grusiga ögon. E gnutta färg i ansiktet tack.NU är det dags för att gömma de mörka påsarna under mina grusiga ögon. En liten gnutta färg i detta sömniga, svart-vita ansikte tack!




I'm still alive

efter en utmattande arbetsdag! Har dock en skön känsla i kroppen. Fick ett samtal från en gammal, god vän som jag inte hört av på år och dagar. Han hade fått nys om att jag är påväg till Australien(var han själv spenderat ett år) och var nu skitentusiastisk över att vi kanske kommer ses i Sidney eftersom han e påväg ner dit igen i DECEMBER!!! skevt att vi ska måsta ta oss till andra sidan jorden för att hinna ses dock... Har inte ens kommit mej för att hälsa på honom i Helsingfors...suck. Allas vägar tycks leda till AC DC:s hemland nuförtiden!

Nu skulle en famn var jag skulle kunna somna in vara perfekt!

TRÖTT och SLITEN i övervakartornet.telefonbild och kass kvalitet men man ser att de e jag iaf.

Skall krypa i säng nu, snart dags för nästa arbetstillfälle. Några tips om toppenprodukter ska jag plocka in först:)

Aloe Vera är en växt med magic powers! Great för den med torr och irriterad hud (som min, under pisshösthalvåret i detta land) Denna burk finns att få i stockman beauty t.ex. kostar kring tiolappen men den e värd det!

Saltsprayen är min räddare i "skitithårnöden" då en dusch inte kan klämmas in i schemat (den är förståss great även om man inte har smutsigt hår ) Den fås från vilken frissa eller hårprodukts-store som helst. Ger en matt saltvattens look, volym samt stadga. Ser ut som om du nyligen tagit dig ett dopp i medelhavet, vilket är ganska sökt om man relaterar till var Finland är beläget, men man kan väl få ha den där känslan iaf. !

GODNATT

It's a beautiful day!

Jag har överlevt natten och är nu laddad till tusen (pga. av metrostations shake it förståss, den e min nya favorit låt, lätt också!)
inför de kommande 12 timmarna som jag skall fylla med att vara engelskalärare samt lifesaver.
                                                                    money,money,money





 
Check it out, inga tändstickor för att hålla ögonen uppe! 2 h sömn och jag e pigg som en mört!( har en ny taktik, går ut på att tänka på hundra positiva saker i minuten)

Den här är till dig Kristel.

   
Du frågade efter en såndär härlig låt som passar bra in i din situation. Här är en. Tyler Hilton med missing you. Du har säkert hört den, men den e fin så du kan lyssna på den i alla fall:)

Urk!




Jag höll på att gå upp i limningen när jag såg de nya skapelserna(CROCS-STÖVLAR) i intersport under senaste besöket till jumbo. Jag hade hoppats och bett om att de efter de fodrade vakio-crocsen skulle sluta upp med att komma med nya fasansfulla idéer. Men tji fick jag! Jag skall nu göra allt som står i min makt för att inte min pappa, som prisar sina orange crocs i originallmodell,skall tilldelas kunskapen om att dessa nya mardrömsmodeller existerar. Varför min far, som annars har öga för stil, envisas med att trampa runt i dessa håliga gummiskodon är något som jag absolut inte förstår. Möjligen är det så att han endast vill reta gallfeber på mig och min syster. Let's hope so.
              När det gäller ishockey vet Foppa precis vad det är han håller på med, men då det kommer till stil och design...no,no..

Jacks Mannequir-Dark Blue

 

I have you breathing down my neck
I don't what you could possibly expect under this condition so
I'll wait for the ambulance to come
Pick us up off the floor
What did you possibly expect under this condition so

Slow down.. this night's a perfect shade of
Dark blue
Have you ever been alone in a crowded room when I'm here with you
I said the world could be burning down
Dark blue
Have you ever been alone in a crowded room well I'm here with you
I said the world could be burning 'til there's nothing but dark blue..
Just dark blue

This flood is slowly rising up swallowing the ground
Beneath my feet, Tell me how anybody thinks under this condition so
I'll swim as the water rises up, the sun is sinking down
And now all I can see are the planets in a row
Suggesting it's best that I slow down

This night's a perfect shade of
Dark blue
Have you ever been alone in a crowded room when I'm here with you
I said the world could be burning down
Dark blue
Have you ever been alone in a crowded room well I'm here with you
I said the world could be burning dark blue

We were boxing
We were boxing the stars
We were boxing
You were swinging for Mars
And then the water reached the West Coast
And took the power lines
And it was me and you (this could last forever)
And the whole town under water
There was nothing we could do
It was dark blue

Dark blue
Have you ever been alone in a crowded room well I'm here with you
I said the world could be burning down
Dark blue
Have you ever been alone in a crowded room well I'm here with you
I said the room could be burning now there's nothing but dark blue

If you've ever been alone in the dark blue
If you've ever been alone you'll know


Älskar sångtexten!

söndagsfiilis

Jag har vaknat, och mitt humör börjar nu ta sig en ljusare nyans. Började "my brand new day" med ett djupt andetag och ett samtal till Cecci. Pga. ena partens baksmälla och den andras allmänna söndagsfiilis, slog vi våra kloka huvuden ihop och bestämde oss för att ta en pizza på plåmboksvänliga Dekan.
                  Vrålhungriga var vi dock  tvungna att först hoppa i bilen och köra till karis tågstation för att hämta hem Gustav och Nico. Kan väl säga som så, att man efter 20 minuter i samma fordon som de "dagenefter-killarna", och efter att ha andats in gamla spritångor även själv började känna sig som om man hade spenderat föregående kväll allt för närgången med alkoholen. Så... "kummisetä-pizzan" på Dekan sjönk som en sten till havsbottnen!
                    Frekki, Kakka samt en slutkörd Linda joinade oss också. Jag som har fått mitt sociala liv rubbat pga. nattskift var barnsligt lycklig över att se dem!Fucking love you guys!

Nu är jag home again , framför en vän som alltför ofta sviker med att dra på sig tekniska problem. Har precis tuggat i mig en påse av nya favoritgodiset, Duello!Den där lakrits-choklad kombinationen har fått mig på fall,haha!
Ska spendera kvällen med att se en film tillsammans med Arvid.
 Tidig läggning idag eftersom det blir en arbeta dygnet runt dag imårn!(sliter mej i håret och stampar med fötterna) avreagerad. Morgondagen kommer att gå som smort!

 

Helter Skelter

Hur jag klarar av att stiga upp ur sängen 01.30 för att ta mej till jobbet?
Jag skruvar helt enkelt upp Metrostations låt "shake it" till en nivå som varken är barmhärtig mot mina trumhinnor eller mot mina grannar. (Kolla in musikvideon på youtube, låten ger grym fiilis, skulle ha satt in den här, men det gick inte att kopiera de med hög kvalitet).
Idag hjälpte inte ens tonerna av fiilishöjaren. Jag känner mej lika sekaisin som sannolikhetslära. Antar att jag inte klarat det här med att sova typ 3 h per dygn så bra som jag hade trott.
Nu skall jag iaf. ta en lång och h e t dusch för att få bort trycksvärtan från ansikte o händer. Sedan ska jag krypa ner under mitt täcke och hoppas på att vara som en ny människa när jag vaknar någongång på eftermiddagen.

I'll be back

Bästa psykologen

bed - J. Holiday

Nu har vi då konstaterat att det här med att skriva blogg är lite som att gå hos en psykolog(iaf. en såndär som bara sitter tyst o glor på en) fast bättre för det här med bloggandet är helt på ens egna villkor. Det man vill ha ut får man ut och det man vill behålla får man behålla utan att det är någon som försöker "stirra" det ur en.

Mitt inlägg om shoppingen tidigare idag övertygade inte alla(wonder why). Jag blev tillfrågad hur mycket jag hade låtit bli att nämna av allt jag köppt, i min blogg. Jag hade ju verkligen trott att jag hade varit ärlig och nämnt varenda grej eftersom jag konstigt nog höll ganska så väl i pengabörsen idag. MEN jag hade faktist helt omedvetet glömt en liten grej.

detta...
eller det jag köppte ser inte på pricken ut som det här armbandet, istället för "carpe diem-ringen" har den en bricka som lyder "hope". skulle dock inte ha något emot det här heller. Har kärat ner mig i sådanahär armsmycken.

Sången jag nämnde ovan "bed" ger mig grymma behov, eller förvärrar åtminstone de som jag redan har. Men vad göra...jag har iaf. någonting att vänta på nu:) Det här med väntande är jobbigt och tuggar slut ens nerver rejält. Tur att man fortfarande har kvar lite av den tuffhet och envishet som man erhöll som liten.

Dagen "pisses me off"  gick av stapeln under nattens arbete. Yepp kråkel utanför prisses. förståss, tidig lördagmorgon, vem är förvånad liksom? Lade märke till att den som hade startat det hela var en gammal klasskompis och jag kunde inte göra någonting annat än sucka och tänka för mig själv. Vissa människor tycks helt enkelt varken vilja se sitt eget bästa eller låta sig förändras. Jag avskyr verkligen slagsmål, de leder ju fasen aldrig till ett resultat som visar något positivt över huvudtaget!Mest av allt töjer det i alla nervband i min kropp när jag ser människor som söker efter orsaker till att få igång ett bråk, så som den forna klasskompis utanför flotikiosken.
         Om jag någongång ser en karl ta en smäll på truten utan att för den skull ge tillbaka, skall jag gå fram och ge honom en ordentlig kyss på munnen, oberoende av vem det är(inte om det är bästa vännens man dock, då avstår jag,haha)

Fantasin slut och närhetsbehoven för stora för att jag ska ha ro att skriva, skall snoka runt i alla andras bloggar istället. Nöje nr ett en lördagkväll i ensamhet!

Heijare vad skönt när dehär nattjobbet ser sitt slut den sista september!



G L I S S...

Har kommit fram med en massa nya produkter. Bl.a nya vårdande "hårinpackningar" för så gott som alla hårtyper! I love them. Prova ni också, smeta in peruken ett par gånger i veckan och ni kommer att få se en positiv förändring.


    Använder för tillfället denna, total reparation!

Skitcool färg på flaskorna och burkarna(reklamtrick, javisst, men de är ju häftiga) great för dig som använder hårfön, locktång samt plattång vareviga dag.

 

Nyfunnen favorit av Pink.

 

I keep thinkin' bout that little sparkle in your eye
Is it a light from the angels, or your devil deep inside?
What about the way you say you love me all the time
Are you liftin' me up to heaven, just to drop me down the line?

There's a ring around my finger,
But will you change your mind?
And you tell me that I'm beautiful,
But that could be a lie

Are you a heartbreaker?
Maybe you want me for the ride
What if I'm fallin' for a heartbreaker?
And everything is just a lie
I won't be leavin' here alive
I won't be leavin' here alive, no

Temporary happiness is like waiting for the knife
Cause I'm always watchin' for someone to show their darker side
So maybe I'll sit back and just enjoy all this for now
Watch it all play out, see if you really stick around

But there's always this one question
That keeps me up at night
Are you my greatest love
Or disappointment in my life?

Are you a heartbreaker?
Maybe you want me for the ride
What if I'm fallin' for a heartbreaker?
And everything is just a lie
I won't be leavin' here alive
I might as well lay down and die

I'm holding on with both hands and both feet, oh
Promise that you won't pull the rug out from under me

Are you a heartbreaker?
Maybe you want me for the ride
I pray to god you're not a heartbreaker
This time around I won't survive
Cause if I'm fallin' for a heartbreaker
And everything is just a lie
I won't be leavin' here alive
I might as well lay down and die, oh
I won't be leavin' here alive

Tjabba tjena hallå!

Hinner tyvärr inte sktiva så väldans många rader, ska ut på äventyr med familjen Rönnblad och de är här vilken minut som helst för att plocka upp mej! Måste rusa,
 var saklar har jag min telefon(?)





En, eller två bilder hinner man alltid med;) dags för shopping, eller jag ska försöka att bara "se runt lite" l!( Jag vet att DU inte tror mej, haha)


Hemma
igen efter en tripp till JUMBO med Rönnblads. Jag är faktist tvungen att meddela att jag, Belle Banan(nytt smeknamn som ceccis pappa gav mej,haha) är S T O L T över mig själv. Orsaken till shoppingturen var då en rinkka som uteblev senaste gång. Destinationen var egentligen budget sport. Vi hade hört att de billigaste skulle bli funna där. Fyndade dock en för 99e i TOP-Sport, mer budget än det lär det knappast bli!Kändes som om åtminstone ett litet gruskorn, av måsten inför resan, föll från hjärtat. Rinkkan är inhandlad, dags att öva sig på att packa smart. jaiks(!) nu till varför jag borde hyllas med en flaska äkta champagne. Jag gick aldrig ens in i H&M (har börjat tappa intresset för butiken) och Jag köppte endast N Ö D V ÄN D I G T stuff, såsom basplagg, typ t-skjortor. Jag har dock en, eller två små synder, i grått förståss, som jag är tvungen att medge.

Nämligen dessa, jag kunde helt enkelt inte hålla mig.



lång kortärmad tröja från Vero Moda med en krage som jag föll för direkt, kommer att vara perfekt till mina denim leggings.Brukar sällan hitta något från den klädaffären men nu fick den +poäng!Jag behövde en varm tröja till Australienresan och det här kommer att bli min följeslagare. Cecci försökte påpeka att den är lite för kortärmad för att vara varm , men jag ansåg att man kan stoppa en vanlig långärmad bomullsjumpper under. Varvid min vän övergick till att helt ignorera mina "bortförklaringar" istället.



Grå (dålig bild, därav ser plagget blått ut)"huppare" med fina knappar och mysig hög krage från en av favoritbutikerna, JC. Den här var då det mest onödiga köpet idag men...den e fin tycker jag och den kommer att bäras många gånger:)

Min garderob börjar se oroväckande grå ut. Svåraste situationen idag var dock när både jag och Säckin tillika fick ögonen på SVEA mössorna som låg framsatta i One way. Guu vad jag har letat efter en sådan. Vi rusade fram och slet åt oss varsin. Vi karpade dock upp oss och kom fram till att vi, fastän de är sjukligt snygga, inte kommer att behöva dem mer än i en knapp månad innan vi far och att de troligen är ur mode då vi återvänder hem. Hjärteskärande, men vi lade tillbaka dem och sparade de 18 euro som vi konstaterade att kommer räcka till 18 osthamburgers istället. Såhär i efterhand känns det lite bättre

Ytligt inlägg, men känner mig inte så värst djuptänkande idag, återkommer kanske, eller troligen (vad tror du Hanni :)?)
 
Ska ta och "krypa under sängen" en stund så som pappa Rönnblad så väl uttryckte sig.

Det kryper i hela mig!

Nu e de abstinensbesvär påriktigt!




Rockers

Det är någonting som alltid har tilltalat mig med rockare. Är inte hundra på vad det är, men inte tusan är det läderbrallorna i varje fall!Var på whitesnakes keikka för ett par år sedan, och är tvungen att erkänna att de där "gubbarna" fortfarande var heta så de brände i skinnet!Det nya vältränade stjärnskottet på elgitarren var inte helt fel han heller!

Kanske är det håret som gör de:)
Jag säger bara David Coverdale, hohho!

rutten människa på bassängbottnen!

Började detta morgonpass i simhallen med att trycka in en liten(ickesågspånig) kringla samt en rad dimemarabou så jag e laddad till tusen, och bra var väl det för jag har precis förlorat allt vad som kan tänkas kallas aptit och matlust. FY F*N säger jag bara!hujhujhuj!

Jag är inte en människa som har obehag för en massa saker och går omkring och är känslig för allt som e lite geggit , smutsit eller slemmigt, men gammalt hår , sådant där som samlats till en enda grå sörja i badrumsilen och lavoaren osv.  DET  har jag verkligt svårt med, varför också morgonens sysslor kom att bli en näradöden-upplevelse för mig.
          Var tvungen att för första gången här plocka upp den där roboten som rengör bassängerna och skölja ur påsen där all skit samlas. Med skit menar jag då gammalt sörjigt hår (dvs. alla sorters hår från alla delar på kroppen), snorkråkor, död hud, naglar, saliv...yeah you name it! Hela den härligheten stank rutten människa. Jag får kväljningar när jag tänker på det. Nästa gång det kommer en gumma in "som just varit till frissan" och vägrar väta håret innan bassängbesöket ,eller ett par fjortisar med hårtspacklade ansikten och en liter hårspray i kråkboen till hår, så skall jag visa dem den där geggamåjan som de bidrar till, o fattar de inte då så lovar jag dyrt o heligt att medan de glada i hågen är o simmar, smeta in deras kläder o ägodelar i människorester! Jag mår illa och så även kanske ni efter att ha läst detta, jag är ledsen men var tvungen att avreagera mig.

För övrigt har jag nu pga. den kalla o torra luften,fått svullna läppar igen:( jag förstår inte varför de alltid reagerar likadant typ vid samma tid på året. Det är alltid värst på morgonen och jag ser ut som om jag inte gjort annat än hängt ihop med Botox de senaste  åren. Förhoppningsvis lägger sig svullnaden efter några veckor igen som alltid.

"Go ahead , make my head spin"


 Önskar ni er en bra hudvårsserie, bege er till apoteket och inskaffa denna, dyr så det svider men värd vartenda öre!


Temporary happiness is like waiting for the knife
Cause I'm always watchin' for someone to show their darker side
So maybe I'll sit back and just enjoy all this for now
Watch it all play out, see if you really stick around
              


INGET REGN I VÄRLDEN...

Kan förfalska tonerna av U2:s Beautiful day! Jag får gåshud!

Jobbet slutt för idag och så även mitt lösgodis, hurraa!var väldans knaggligt med bara några få själar i simhallen!Men som lifesaver är jag ju konstant pigg och på alerten trots knotig dag!
Nu är jag pga mormors gudomligt goda måltid, mätt och belåten!väntar på att Cecci ska sluta jobbet och sedan ska vi entra marknadsplan och värma detta ruskväder med vår närvaro!

Nu är jag fulltsändigt säker på vad det är för känsla jag har, jag behövde bara kolla på en bild för att veta, det var allt som krävdes men jag vet inte riktigt vad jag tycker om denna upplevelse!shitt vad allting blev knepigt plötsligt!

Is that alright?

"Is that alright?
Give my gun away when it's loaded
Is that alright?
If you don't shoot it how am I supposed to hold it
Is that alright?
Give my gun away when it's loaded
Is that alright, yeah, with you?"

05.30
regn.Underligt att på vägen till simhallen passera en sånär på ett par människor, folktom marknadsplan. Upplevde en vag skräckfilmskänsla med alla mörklagda karuseller och tomma marknadsstånd.

Verkligt skönt att vara ensam på jobb, har inte den sociala kompetens som skulle krävas av mig om jag vore tvungen att umgås med någon den här tiden på morgonen, uruselt morgonhumör? Javisst! Det enda som nu bergärs av mig är ett försök till att se ut som en någorlunda vänlig och medgörlig person här uppe i övervakartornet.
           Har en hel hög med favvo cd:na uppradade bredvid mig. Ingen kollega som älskar radio X3m inom synhåll så Jag, Candy King och Whitesnakes "love ain't no stranger" skall nog överleva det här arbetspasset också!

Efter detta är det dags för en efterlängtad middag hos mormor, kommer dock vara tvungen att lämna ett litet tomrum för en sågspånskringla!Sedan skall jag försöka hinna med en powernap innan det blir tid för ett marknadsbesök.

"Är du äldre än 23 år?"
 tanke
What the hell(!?)Skaffa dig ett par sjukt starka brillor och subtrahera bort ett par en år!
             Varefter jag rusade hem för att kontrollera om skrattrynkorna verkligen börjat framträda SÅ tydligt!

 


Panik attack!

Well its too late
Tonight
To drag tha past out
Into the light

Stressen börjar liksom klia under skinnet nu!Insåg hur mycket det är som jag måste ta itu med innan jag slänger ner halva livet i en väska och beger mig till andra sidan jorden!Har fått frågan inser du verkligen hur långt bort du är påväg? hundratals gånger sedan jag berättat för alla om mina planer, och jag har svarat -ääsch, klart jag gör, lägg ner stressen jag är hur cool som helst med hela den här stayinAustraliafor6months-grejen. Well...Jag hade väl kanske inte riktigt satt in mig fullständigt i situationen, Nu när jag tänker på det blir jag helt stirrig och är endast kapabel till att bara sitta still o gapa.

Idag var den dagen då jag skulle åta mig några av alla nödvändiga uppgifter. Jag snodde iväg till Veritas för att fixa en reseförsäkring, jag grejade nånting med mitt telefonabonnemang OCH så beställde jag äntligen tid till synkontroll, kom på att det var en väldans tid sedan jag kollade upp synen samt att mitt "kontaktlinsrecept" har sett sitt bästföredatum. Det känns ju liksom lite segt att uppleva en ny kontinent med att se bara det som ligger på max en meters avstånd från ögonen! Så nya kontaktlinser ska det beställas.

Skall nu testa på de där dag+natt linserna som man har i konstant dag som natt i en månad och sedan plockar ut och slänger, är det någon som har erfarenhet av dem? Har personligen nu sådana som man tar ut till natten. Dessa nya linser som man sover med i, var inte något ögonläkaren rekommenderade men vi kom båda fram till att de kanske inte utgör någon skada om jag endast använder dem i ett halvår. Det här skulle göra vistelsen i Australien så mycket lättare eftersom de e ett jäkla besvär att ta ut dem o sätta in dem hela tiden + att jag skulle vara tvungen att släpa omkting på hundra liter linsvätska!NEJ TACK!Jag surar forfarande för att jag inte kan slå upp ögonen på morgonen och se allt perfekt, men har funnit mig i att jag inte kan göra nått åt saken, jag överlever.

Jag inhandlade även en mega påse candy king(dåligt samvete?, svar nej!) med tanke på morgondagens pass i simhallen. Skall sitta där i min ensamhet och se ut över bassängerna som troligen kommer vara folktomma pga. marknaden, och kasta i mig sura flaskor och kexchoklad!!Det finns inget säkrare tecken på att de e marknad än vädret!Äkta marknadsväder, även i år, grå himmel och regnsjuk luft!mm, marknad och kringlor!(kan inte förstå varför jag kan tycka så mycket om de där kringlorna som ändå alltförofta är som ihopklumpat sågspån i konsistensen, gissar att jag helt enkelt är en sucker för traditioner, har man tuggat på dem en gång per år sedan man var fem kommer man väl förmodligen alltid att göra det)Det andra som marknaden för med sig är negerkyssarna!eller brunbergskyssar, vilket klingar helt fel i mina öron, för mig kommer alltid ursprungsnamnet vara det rätta, utan någon som helst rasistisk mening. För övrigt går jag väl samma traditionella varv igen och checkar på allt krääsä. Bara för att det hör till.

Var nyss över till morföräldrarnas grannar för att diskutera med deras släktingar som är här på besök( de bor annars i AUSTRALIEN) Jag frågade ut den stackars flickan om precis allt som dök upp i mitt huvud(gällande landet då alltså) Och slutsatsen var, Gillar du heta män samt ljuvliga stränder, härliga människor, shopping, dans och riviga klubbar är det kontinenten för dig!WOW vems paradis skulle relaterat till allt detta, Australien inte vara! well, my paradise for sure!

Har även funderat på det här med förhållanden och relationer eftersom jag fick reda på att än ett förhållande gått i stöpet(tycks ske lite varstans nu:S, höstdepression eller slutet på sommarromansen?don't know). Det kan vara en lättnad och det enda rätta när de tar slut, men de kan också svida som salt i ett skärsår och suga ut allt vad lycka är ur en...Hur som haver är man tvungen att ta sig egenom allt sånt här. Du klarar det!

KYLIGT idag, så jag virade in mig i allt varmt jag kunde hitta för att inte vandra omkring och se döende ut medan jag utförde alla stressärenden!Räknade för övrigt egenom antalet halsdukar och skarfar som jag samlat på mig, jag täcks inte ens plita ner resultatet här.

hahah!

Vissa händelser vill man helst förtränga, en liten del av midsommaren 2007 hör till just den katogerin av happenings!Fann denna bild när jag rotade runt lite, behöver jag applicera en bildtext för att ni skall kunna lista ut vems denna pilslaktade kropp är?


"För tuff för sitt eget bästa"

Det var mammas sex beskrivande ord om mig som snorig liten knodd.
Det krävdes eget samt andras lidande innan jag insåg att ett erkännande inte är detsamma som att vifta med vita flaggan och ge upp, utan ett sätt att inse sina egna fel och brister och på så sätt undvika att lägga ribban för högt. Jag har nu börjat lära mig att samarbeta med min envishet som i ett skede höll på att ta fullständigt kol på mig. Det gäller att ha kontroll över sina egenskaper, annars sätter de en redigt i klistret, I can tell.

Jag har vaga aningar om att jag kommer att vara i stort behov av min envisa sida de kommande              månaderna.


mormor och morfar bestämde sig äntligen för att ro över havet hem till Ekenäs för att lägga på vämen i detta hus som den senaste tiden fått mig att springa omkring med huden knottrig som en plockad hönas! Deras hemkomst för också med sig ett annat stort plus! MOMMOS MAT! Har precis mumsat i mig en bit kinuskitårta och känner mig väldigt tillfreds med min tillvaro!Skall så småningom försöka få någon sorts ordning på mig själv skiten i håret men lite dust it samt saltspray skall väl bidra med lite förbättring, sedan skall jag tvinga någon at dras med mitt sällskap!Men först skall jag mysa lite i mitt numera varma och sköna rum, en powernap låter gott!



Jag är förvånad över mig själv och livrädd för att allt känns så jäkla rätt!

"Now it's going to get harder
and it's going to burn brighter
and it's going to feel tougher each and every day"
  -metro station






This day is just like bubblegum.

Arbetsdagen i simhallen gick såå seegt! Skulle ha velat ge mig ut o löpa som en dåre tio varv kring simhallen, men avstod eftersom jag tror att det kanske skulle ha gett ett lite sjukt intryck till dem som befann sig i  bassängerna. Tuggummi dagen nådde dock sitt slut och nu sitter jag här och N Ö R D A R medan jag väntar på att Säckin ska ringa, yepp ni gissar rätt. Vakioettan är destinationen. Efter ett par muggar med ettans kakao blir det fotoshoot tillsammans med cecci,häggis, kimmen och karro! Reklamfoto är vad vi kommer att ställa upp på!Cecci är den enda som på något sätt har erfarenhet av sånt här så vi andra får köra på våra härliga looks samt dolda talanger som jag tror gömmer sig hos oss övriga fyra, we'll see!

Jag går omkring och e helt orolig i kroppen, finner liksom inte ro att göra någonting alls.Jag saknar dig, och tack vare det kryper det nu under skinnet!
Bättre blir det ju nu inte heller av att jag beställt tandläkartid och är tvungen att gräma mig inför det besöket i ett par veckor nu. Är väl tvungen att öva på att lära mig svälja med munnen uppspärrad tills dess!!Jag avskyr tandläkare så det förslår!

That's all for now, I'm off





Efter en sjudundrans fiilis fototagning begav sig ekenäs-top models till serendi för att dricka något varmt och dra egenom otaliga gånger av neger o president!Otroligt skön måndagkväll må jag säga!
Back in Ekenäs tog jag och cecci vägarna förbi reklamfirman a la roms et lindberg för att ta oss en titt på produkten av kvällens fotografering, vi höll på att skratta ihjäl oss åt vissa foton medan vi nickade nöjt åt andra!så snart kan ni iaktta oss på after8:s hemsida:D haha! Jag fick ju mig förståss än en gång för att jag är betydligt kortare än mina betydligt längre vänner men Micke tröstade mig med att han kan klippa ut mig och flytta upp  mitt huvud till samma nivå som de andras, well thanks, det värmde i hjärtat!

Kom precis in från en lång pratstund ute i bilen tillsammans med Cecci, en välbehövd lättnad av trycket på pannbenet. Jag älskar dig vännen och det vet du!

nati!

workworkwork

jag hoppas verkligen att de som godtroget besöker Ekenäs simhall, skall hållas på ytan även idag så som de senaste 10 åren. Varför? För att olyckor är till för att undvika och för att jag efter nattens utföranden inte riktit litar på min koncentrationsförmåga!
Uppdatering om det på kommande...

Men nu sju timmar i simhallstornet!

The lifesaver's off!

ajjöss!


Helt skönt att sitta inne i simhallsvärmen och vara medveten om att de e svinakallt där ute!

Det där med min koncentration, hmm...Jag har låst in postcykeln i cykelskjulet utan att komma ihåg att ställa IN cykeln!Vred om nyckeln i låset, svängde mig om och där stod den förbannade cykeln, vad tänkte jag med? svar: jag tänkte inte

Det andra jag bidrog med till min samling av klåperier, fastnade med handen i en postlucka(!). Min vante hakade fasst sig i några taggar på "insidan" av luckan och var omöjlig att få loss! I huvudet drog ett bildspel egenom med alla tänkbara pinsamma situationer på hur jag skulle förklara åt dem som bodde i lägenheten varför jag stod med handen klistrad i deras postlucka. Det andra alternativet, också det med ett långt bildspel, skulle vara att förklara för chefen hur det kommer sig att någon meddelar att de fått en hålig vante levererad tillsammans med dagstidningarna. Efter ett djupt andetag och lite lirkandes kom jag dock loss, med vante och allt, fasst med tanke på hur den ser ut nu kan man knappast ens kalla den för vante...SNYGGT JOBBAT!

So what, you're a genius
But you've got a lot to learn


LOVE my shoes!

Höstmys och nya sångupptäckter


Slog upp ögonen 13.00. Underbart att sova flera timmar i sträck, känns som en smärre evighet sen senast, möjligtvis samlade sig alla råddiga tankar till en står jäkla påk och slog mig i huvudet, för jag somnade som ett litet barn!Min irriterande rygg klarade med nöd och näppe nattens tidningsutdelning, så jag tror den var ytterst tacksam när jag efter en varm dusch kunde krypa tillbaka ner under täcket. Har haft noll saker att göra idag, väntar på att shakke ska släpa sig neråt i landet! Har myst framför min egenhändigt tända(utan resultatet gas chamber)brasa, i min höstkofta som egentligen var förbjuden frukt, men...

Har funnit en låt som ger mig gåshud över hela kroppen. Det oroar mig lite grann eftersom den inte hör till den musikstil jag brukar fastna för!"Slickmigiöramusik" som en kär vän ironiskt brukar kalla det, trots att jag vet att personen i fråga sitter och nynnar till just den sortens musik då ingen är i närheten,haha. Nu har dock(tack vare att syster slängde in ny musik på min mp3) "in your eyes" av Darren Hayes fastnat i både själ och sinne! Originalversionen är Peter Gabriels(even better version). Så för er som gillar lugn och skön musik, ta ner den! Är nu tvungen att svitcha till några andra sjukt bra låtar Breaking Benjamins underbara "Rain" samt "firefly", så att jag kan ta ett djupt andetag och försäkra mig om att jag fortfarande är mig själv!

Det finns en väldans massa knepiga saker som gjort att jag verkligen inte känt igen mig själv och allra minst mina oväntade reaktioner den senaste tiden. Jag brukar vara sjuttons bra på att löpa som om jag hade eld i röven och ett gäng med utsvultna tigrar efter mig, när något bra sker. Det har helt enkelt bara kommit att bli så, kanske en biverkning av de 2 år då jag gick omkring som ett spöke och trodde att jag aldrig skulle le sådär riktigt från hjärtat åt någonting igen... Står jag öga mot öga med något som skulle kunna utvecklas till något bra, blir jag grymt osäker och vägrar att lita på någonting överhuvudtaget. Det är i de situationerna som alla de närmaste ber mig att tagga ner och försöka njuta av situationen medan jag däremot önskar att Usain Bolts hastighet skulle sitta i mina korta ben så att ingen skulle hinna fast mig, nåjah...NU mitt i allt det här finner jag mig själv i en situation där springandet inte ens är ett alternativ i mitt sekaisinhuvud.På något underligt sätt är jag även tvungen att erkänna för mig själv att det är såhär som det SKA kännas!Då kan det ju inte vara fel, eller?

Jag har endast TVÅ helger kvar som jag är fast med nattarbete, sen är det dags för "krogens jobbigaste brud"(new nickname,håhhå:)) att ta plats igen!

Nu skall jag fortsätta att höstmysa med en bok och en mugg kakao!

Skulle gärna stå och kramas på en iskall tågstation!

Skötin er!


förändringens vind blåste förbi och gav mig en ny hårfärg

Vad göra när livet denna dag rentav stinker "tråkigt". Kändes som om jag skulle ha velat göra något så radikalt som en britney, ta en rakapparat för att efter en stund inse att hår på huvudet är ett minne blott. Men pga. att jag är i betydligt nyktrare och bättre skick än självaste brittan, och för att bespara morsan  från en hjärtattack samt mig själv från ångestattacker och ångerfulla,sömnlösa nätter så bestämde jag mig för något så drastiskt somatt byta hårfärg.

Efter en dryg halvtimme i valet och kvalet drogs det pengar från electronkortet och förpackningen som lovade färgen "ljus guldbrun" var min. Tänkte att jag kunde ta en sväng via stan också eftersom solen för en gångs skull visade sig, kom på något underligt vis in i Lindex, tror inte ens att jag tänkte på att jag gick in där, det börjar liksom ske automatiskt. Nya underkläder, alltid något!

Väl hemma var det dags för mig att plocka fram frissatalangerna ur skjortärmen och sätta igång. Efter otaliga minuters masserande och kammande för att få färgen jämn, upplevde jag känslan av att ha mer färg i öron o nacke än i själva håret. Spegeln meddelade summan av allt besvär och jag var tvungen att checka ett par gånger på färgförpackningen för att försäkra mig om att det inte var skiten bakom kontaktlinserna som hade spelat mig ett spratt i butiken, Nope, ljus guldbrun, frågar ni mig svarar jag mörk chokladbrun!Nåjah, mig kvittar det, jag är mekta nöjd med resultatet!Jag har sökt efter så gott som EXAKT denna färg jag nu har, men har helt enkelt trott att den skulle gå under benämningen chokobrun eller mörkbrun. Livet är fyllt av överraskningar. Det där guldet ser jag inte mycket av, kan ana någon liten skiftning om jag ställer mig under lysröret i köket, men orka stå där o trycka för att se resultatet av en hemmafärgning.

Jag skall aldrig mera försöka hitta ett hälsosammare alternativ till G L A S S. Det existerar inte. Kastade några euros på något som smakade som frusen jordgubbsyoughurt vars bästföredatum surnat till ordentligt, blaij!never again. Riktig glass och där med basta.



Hittade en gammal bildnär jag rotade runt, och nu när jag är inne på det här med hår, tappar jag nästan alla tänder av förvåning över hur jag i fridens namn hade modet att klippa håret sådär kort(som på bilden). Liknar en misslyckad och ojämn blandning av Michael Jacksons samt Rihannas frillor. Antar att det föll mig i smaken då. Skulle gärna klippa mitt hår i en pageliknande kreation men avstår eftersom jag vet att jag redan efter några dagar skulle längta efter mitt hår som äntligen börjat bli relativt långt igen !



Första utgången i mitt liv!hysteriskt roligt är bara namnet på början av den kvällen.
Satte in denna för att jag just nu inte skulle önska så mycket annat än att få tillbringa kvällen uppe i vasa me shakke som ska ut o partaja och kaotisera Vasas nattliv med Linda 20 år i spetsen!Jo såklart...jag skulle ju även gärna vara påväg till Sverige, men det sätter ju jobbet käppar i hjulet för! fuck, sju månader, piece of cake!

karkkisuget ryggskottsvrak!

What day is it?
And in what month?
This clock never seemed so alive



Sjumånadersmatchen börjar NU!och jag ska banne mig inte ut i byte en enda gång, det är då som man hinner tänka, och gör det allt för mycke! Fullt ös medvetslös och de kommer gå hur snabbt som helst! host*

Stort grattis till Lindi som uppnår 20strecket idag!Congratz congratz!

Gårdagens träning gav mig NOLL! jag kunde inte röra mig en mm utan att det högg till i svanken, kände mig som om jag befann mig i en box utan minsta lilla utrymme för rörelse, auchauchauch! Och bättre blev de väl inte heller med att då jag faktist drog spurtten, placerade foten på det enda pappersarket som befann sig på bollhallsgolvet, sviiisch och ner i golvet, typiskt mig, börjar väl bli min vakiogrej att sopa golvet i träninglokalen!Uteblev även från löpande i trapporna inatt, ansåg att det inte vore den bästa medicinen för sjuk rygg! Det känns lite bättre nu, en hel natts sömn gjorde väl susen!

Insåg igår att en "bubbla i halsen" är nog det som låter roligast efter samiska nyheter, haha, höll på att kisa i träningsshortsen av skratt!

Jag känner ett fruktansvärt sug för att mala, men som mamman till en son utan armar, sade, då kakburken befann sig på översta hyllan, "inga armar, inga kakor", så får jag också vara utan om jag inte släpar mig till butiken eftersom jag saknar malanmaterial!
Hit med denna nu tack!

Nöjd med mitt inköp.

compeed-stift till all ära men då det gäller ca 6 h travande i favoritbutikerna i Helsingfors, är skavsåren oundvikliga. Jag bannade mig själv för att jag satsat mer på stil än bekvämlighet och framförallt för att jag inte tagit hänsyn till det svinkalla vädret utan fattat beslutet att gå omkring i "sandaler". Obekväma skor är dock numera ett minne blott, eftersom det på golvet bredvid mig står ett par sprillans nya "smutsvita" converse, med tunt botten!I love them! De var värda varenda cent som var tvunget att bidra till de 80 eurona som stod på prislappen!rinkkan som jag var ute efter fann jag aldrig, nytt försök snart!Sponsrade även Gina och Ninja med lite money, hur jag kom ut från H&M utan ett enda inköp är fortfarande ett stort frågetecken i mitt protokoll, men något gott skall väl det här med att man blir äldre o förståndigare föra med sig.

jag hade verkligen en väldans skön dag igår, fast slitsam. Men att vara sliten efter en dag i huvudstaden är nästan lika härligt skönt som att komma hem efter en ordentlig säbäträning( TRÄNING ikväll ÄNTLIGEN!) Att i kölden få nys om att man är tvungen att vänta två h i Karis på ett tåg hem är dock mindre skönt, jag kände hur jag blev förkyld på en enda gång då budskapet nådde mina öron, men det ordnade sig väldigt bra iaf. och vi slapp vänta!

"They say this is the city
The city of angels
All I see is dead wings
"
-The Distillers

Jag töjde på mina egna gränser igår vad gällande mat. Som många redan vet är jag verkligen inget fan av paikkan "RAX", möjligen pga. traumatiska upplevelser sen några år tillbaka. Verkligt stora människor som med sina meters pizzahögar som sitter och dänger in medan de som inte får plats i munnen finner sin plats längs hakan, halsen, kläder etc. medan man känner matrester komma flygande och landa i ens egen nacke, bläkä! Och dendär rusningen då det anländer nya pizzor, jaiks*, som att bli nertrampad av en hjord flodhästar, full kaos!"Hesastressen" visar sig om möjligt mer vid pizzabuffén i rax än ute på gatorna! Jag blev trots allt detta positivt överraskad igår. Helsingfors gator låg ganska så lugna och jag kände inte heller någon panik inne på rax. Hotdogs och choko samt kinuskisås till glassen var även nyheter som piggade upp och bidrog till att jag så småningom kände mig helt tillfreds med valet av matplats.

Har svårt med Hesas stressade människor, tomma i blicken stegar dom på som om de skulle vara fjärrstyrda!Det känns som om man själv står still när man försöker traska på i vanlig, normal och mänsklig takt!

Skall snart försöka ta itu med mig själv och försöka få mig att se ut som folk efter nattens arbete och sedan är det veritas och försäkringssnack som gäller. Ska också ta en sväng via piazza och överraska säckin med en påse av hennes nya favoritgodis "potäter", haha...

adios

onsdag

Jag har lovat en blogg idag och här är den.

Jag har sovit mycket lite inatt. Har lyssnat på något som vad gällande andningen låtit som en döende gris med igentäppt tryne så gott som hela natten. Klagar dock inte och kan inte säga att jag är farligt sömnig heller, posten har väl härdat mig. Jag skall äntligen ge mig ut på jakt efter de converse som jag suktat efter en väldans lång tid nu, H:fors imårn, vilket kommer ge mig en enorm energi inför arbetet ikväll+natt.

Mycket av energin går nu förtiden åt på att oroa sig över en av de närmaste som verkligen inte förstår sitt bästa, jag har talat snällt, jag har skällt och jag har bara suttit tyst och stirrat, men att lära en gammal hund sitta, döfött(!)

Jag skulle vilja shoppa loss på en massa mysiga höstkläder, långa tröjor, koftor o hela fadirullan men skall låta bli. Jag kommer ändå inte ha användning för några varma kläder denna höst, jag kommer inte ens uppleva hela den finländska hösten 2008, vilket inte heller är något jag kommer släppa ens en liten tår för.

Syster var hit, skrek och hojtade över innehållet i mitt kylskåp och bokstavligen slängde en choklaplatta i famnen på mig, "ta en rad direkt så man känner igen dig igen". hahaha, kom gärna på besök oftare!

NU är det torrt i huvudet, jag återkommer möjligtvis på pausen på jobbet!

BEACHEN, now please!



"One step forward"-colour green
I like it a loooot!

Nyss hemkommen från en runda i ekenäscity. Jag gjorde misstaget att gå in i lindex som förövrigt överraskat mig positivt med urval den senaste tiden. Det där med att skita i höstkoftorna, well...Forget it!Lindex avfyrade ett jädrans hål i min börs, än en gång och NEJ jag har inte slutat att spara pengar. Jag ska en gång för alla sluta intala mig att låta bli saker som jag endå inte klarar av att hålla mig borta ifrån punkt


And the seventh thing I hate the most that you do
You make me love you


Den här jobbkvällen far förbi med rediga fartränder!skönt!snart hem o toti!

lovely

Hade en väldans skön kväll igår när jag slutade jobbet. Trampade iväg till ceccis lya för att där se på film och jobba på viktökningen, eftersom vänner o familj tycks tro att tidningsworkouten håller på att ta kol på mig, well...Jag tar emot kanelsnäckor och vingummin med öppna armar:)!.
       Vi konstaterade att vi oftast väljer bang´bang and blood filmer, så även this time!"hunted" var titeln på filmen, som först fick oss att tänka what the hell(?) men sedan överraskade oss positivt!Helt okej film alltså. Nivån på humorn måste ha legat på en gansla så usel nivå eftersom vi skrattade oss tårögda till oddasat=(samiska nyheter). MEN det är dock ett fatum att det där lappspråket verkligen låter fruktansvärt roligt ivf. när klockan visar midnatt!Efter att ha malat mig proppmätt, skrattat mig hes och än en gång fått bevisat för mig själv hur fina vänner jag har, tog jag ceccis roskispåse( som fick det att stinka som om hon gömt ett lik under diskhon) på axeln och begav mig via soptunnan hem, i regnet, men glad, nöjd och framförallt lättad över att få sova en HEL natt!

Och de gjorde jag verkligen, slog upp ögonen 14.00 och tänkte fy sjutton så otroligt härligt!Nu i duschen o så småningom på jobb!Låt de fyra timmarna i simhallen flyga förbi!















good bye

"simmisfavoriten"

Kom att tänka på, (nu när jag sitter här i simhallen o stirrar på vatten, vatten och åter vatten + några busungar), en liten kille som i vått och torrt visade sig i simmis så gott som varje dag under den gångna sommaren som förövrigt gav oss lifesavers en väderrelaterad smäll på käften. Jag imponerades av denna lilla kille för hans envisa dopp i det allt annat än varma havsvattnet. Blå om läpparna o med skallrande tänder stod han där på bryggan med ett soligt leende, vilket var det enda som värmde under sässongen i simmis:) Han förklarade för mig att han helt enkelt älskar vatten och att det bästa han vet är att simma...Jag förundrades över att han kunde ha en sådan passion för någonting, liten som han var med bara ett fåtal år på nacken. "Om jag inte får se havet får jag ont i magen". Jag frågade hur han då bär sig åt på vintern. "Då får simhallen duga, men jag brukar även ha ett vattenglas vid sängen så att jag ser vattnet också om jag inte sover så bra om natten". Jag blev full i skratt och sade till honom att   jag verkligen hoppas att han alltid kommer tycka lika mycket om sin "vattenhobby", samtidigt som jag önskade att jag skulle ha kvar någon av de där småbarns förälskelserna. Jag fick en blick tillbaka som sade mer än tusentals ord!

Jag hoppas på att snart få se spilivinken i simhallen.

auch!

I always said that I would make mistakes,
I'm only human, and that’s my saving grace...

NU e de sekaisin i huvud, kropp o själ! Om man skulle kunna stänga av alla tips o råd som människor som i själva verket varken bryr sig eller har något med ens liv att göra, kommer med, på en röd STOPknapp någonstans skulle det hela vara mycket lättare!

Jag har absolut inte en blekbå aning om vad jag borde göra, vem jag borde lyssna på och hur mycket jag ska ta till mig av mina egna råd. På någon väster brukar jag alltid då jag diskuterar saker endast med mig själv, "enda" upp någonstans var jag absolut inte vill vara, fortfarande med problemet olöst. Det var helt fel person vid helt fel tillfälle som ofrivilligt blandade sig i hela grejen. URK jag avskyr asiga sammanträffanden. Särskilt när man inte kan lyfta ett finger för att göra något åt saken.

Nog funderat på såntär jopel!One step at a time o sen ser vi vart det leder!

Jag har toosn saker jag borde ta i tu med, motivation saknas.

Vickz och Chääls, SJÄLVKLART skall vi partaja någon helg tillsammans innan jag far iväg!

Det slog mig just att det verkligen kommer vara fullt upp med att innan resan säga hejhej till en massa härliga människor för ett halvår!FY!

Jag ska hoppas på att säckin har sån träningsvärk att PUMP e uteslutet för hennes del ikväll, så att hon blir tvungen att se på film med mej OCH för att jag saknar alla  RIKTIGA träningspass. Spara pengar suger.

Söndag

Tog nytt postrekord inatt, wohoo:) Jag har haft mitt bästa humör idag! Var för en gångs skull och titta på damernas match och kan inte säga annat än grattis och bra jobbat tjejer! Jag har tagit farväl av lilla piidi som nu ska slänga sig o sina väskor på ett plan till London!Lycka till med packningen säger jag bara och fasar för den kommande stund då jag ska välja o vraka bland mina ägodelar för att plocka ut en liten bråkdel av allt jag samlat på mig under snart 19 år!Har redan problem då jag skall bege mig bort ett par dagar. Konstigt nog resulterar alltid mina packningar med att jag väl vid slutdestinationen, inte använder ens hälften av allt jag tromat med i väskan. Lära sig av sina misstag, YEAH right! Som vi konstaterat med Ida kommer det vara en väldans lång tid tills vi ses igen men vi kommer i varje fall vara tusentals erfarenheter rikare!

Träffade äntligen min "äkta hälft"igen efter hundra dagar minst(känns det som) Vi fick efter många om och krångliga men våra vakiokakaon på ettan! Det blev plötsligt en roadtrip till Karis tillsammans med Arvid och Kimmen. Orsak, pehmis. Kimmen lyckades även med att köra över cecci och vita conversen. Vems fel det var, tjaa beror verkligen på vem man frågar ;)

Jag ser framemot mina två kommande LEDIGA nätter, b-e-a-uuutiful!

Bra dag

Den här lördagen startade med ett till 95% uppnått nervsammanbrott! Hade redan dragit en lättnadens suck över att mitt arbete var över för natten och i mitt huvud fanns bara sängen!Ett samtal bröt dock denna snartfårjagkrypatillkois-idyll. De hade lagt ännu ett distrikt på min nacke, vilket de totalt hade glömt bort att både berätta för mig, samt skriva in på min arbetslista.Stressstressstress.07.00 var det hela över.

Jag hann slumra i ett par timmar innan det var dags för att ta sig till Carl de mumma för en kaffe med fina tjejer jag inte sett på år och dagar(!) Vi avnjöt smarriga semlor och härliga örfilar vilket resulterade i att en illamående våg sköljde över oss. Men ack så härligt att för första gången på länge, MALA!

Det känns konstigt att en "stor" del av oss inom snar framtid kommer bege oss ut i världen, vissa tidigare än andra!

Vi skurrade ner till Hangö i den mer väldoftande av bilalternativen, för att kolla in en firmamatch.
Väl tillbaka i knääs handlade jag och Linda lite smått och gott för att sedan kunna fixa till en "brakmiddag" i västervik. Grillad kyckling, ris och Lindas spontana sås gjorde susen!Piidi slöt sig senare till vårt sällskap och efter milkshakes och förfestplaneringar sitter jag nu här hemma igen, ilsken över att jag har jobb inatt och inte kan skaka loss på number1 tillsammans med de andra!

Skall en gång för alla, nu när jag en gång är ledig imorgon på dagen, ta mig i nackskinnet o släpa mig till centrumplan för att checka på EIF damernas hemmamatch tillsammans med Pidster!

Nu hör jag dock att sängen ropar på mig, jag är efter ynka 2h sömn helt sluttkaputt i  kroppen. Thanks alla girls för en gemytlig lördag! Och ni som har fullt ös medvetslös i tankarna, festa för mig också!jag skall i min tur sova bort känslan av att vilja vara någon helt annan stans än ensam hemma en lördagkväll!

Och Lindii, släng den där stressen och oron du har över reissun i väggen!Det kommer ordna sig hur bra som helst!en dag i taget nu fram till november och sen är du där!

Tjenix.

Jag vet varken ut eller in!

I swear sometimes
I can't tell which way is up
Which way is down
It's all up in my face
Need to push it away
Some body push it away
So all that i can hear
Is a simple song



Det finns nu ett enda namn för pina och plåga, nämligen "Hår-epilator". Vill man pina sig tills man har lipen i både hals och ögon är det definitivt det bästa sättet. Varför människan, som har kommit på en massa annat onödigt, inte uppfunnit en smärtfri hårepilator är för mig ofattbart. Jag undrar vareviga gång, då jag biter mig i tungan för att inte skrika, varför jag slängde nästan en hel hundring iväg på en tortyrapparat. Efter att det hela är över inser jag varför, och är glad och nöjd över mitt köp enda tills det är dags för följande trimning!Jag tvivlar på att det någonsin kommer att dyka upp en hårborttagningsmanick som är behaglig att använda, och om det mot förmodan gör så, skall jag printa ut detta inlägg och bokstavligen äta upp mina ord! Tills dess får jag dras med min dödsmaskin!

Jag är segt slut i hela kroppen efter 2h trappespring och fyra timmar som gymnastiklärare, ingen var gladare än jag då eleverna resulterade i ojämna lag, dags för superläraren att rycka in och äntligen få göra det jag gillar mest, INNEBANDY!gotta love it!

Jag är lite i valet och kvalet. Är mycket medveten om att man skall ta rykten i vår lilla hemkommun med en nypa salt. Ändå är det svårt att låta bli att ta till sig saker som når ens öra vid helt fel tidpunkt men ändå vid så rätt. Vad ska man tro och vem skall man lita på och varför kan inte någon anmäla sig frivillig och luska ut hela det här istället för mig!Jag har helt enkelt inte den tiden som skulle behövas.

Jag skulle behöva ta en sväng in till huvudstaden för att göra det som fungerar allra bäst som läkemedel vid tankestockning i huvudet!SHOP til' I DROP!!Förhoppningsvis skall jag ta mig till H:fors någon gång i nästa vecka!We'll see about that!jag är i behov av en rinkka i vilken hela mitt liv kommer att förvaras i antal månader framöver.
 
Jag kan inte låta bli att charmas av småbarnsfamiljer! Blev påmind om detta när jag idag åkte ut till skolan tillsammans med en pappa! Stress till dagis, hejdåvinkande i minst tre minuter och ännu en gång efter att man dumpat ungen på dagis och man kör förbi väggen med alla fönster där barnet frenetiskt står och viftar med armarna, halvätna smörgåsar på bilgolvet och smulor i barnstolen! Föreställde mig själv som mamma i en situation med två små ungar och fick mig ett gott skratt. nehe du, inte ännu!Den dagen ska väl komma, men jag skall förbereda mig för den boomen ännu i några år!

Lyckades på någon vänster få hela vedspisen nere i mitt svinkalla rum att börja ryka in något in i det gröna!Så nu stinker alla mina kläder lägereld!Skall försöka passa på att sätta ut dem på vädring så länge det håller upp i detta land!I'm done with the fire. Är tvungen att fortsättningsvis ligga och huttra under mitt täcke tills morfar kommer hem och får ordning på mitt klåperi till eldmästare! Skall ta en dusch och sedan bege mig till simhallen för att agera baywatch i fyra timmar! Sen kommer man att krypa snyggt till kois! Tippar på att John Blund kittlar mig på näsan inom tre sekunder efter att jag lagt huvudet på kudden!


Memories

Take these hands
Teach them what to carry
Take these hands
Don’t make a fist
Take this mouth
So quick to criticise
Take this mouth
Give it a kiss


Jag har nu tänkt egenom alla de hysteriskt roliga evanemang som är förbi men som har bättrat på ens magmuskler betydligt genom att ge upphov till tusentals skratt! Dagen då jag fyllde 18 år hör till en av händelserna eftersom det öppnade så många nya dörrar för mig, och jag har om och om konstaterat att det gångna året varit det bästa någonsin. Hela sista gymnasieåret var något av ett speciellt år, förutom kortspel, jopel och nervslitande studentskrivningar hann vi även med mycket annat!

penkkisen
samt abikryssningen är en dag jag aldrig kommer att glömma. Fiilisen låg på topp och man var oförmögen till att göra något annat än att bara njuta. Med en känsla av att inte vara säker på om det var båten eller jag själv som gungade, var jag konstigt nog påväg att somna ifrån allt i ett skede men som tur är har man vänner som ser till att en blund i ögonen är något som absolut inte hör hemma på en abikryssning!

Vi gjorde också en trip till playan, med vårens skrivningar sopade under mattan kände vi oss välförtjänta av sol och värme. På köpet kom också ett antal engelska dancemoves.

Dagen då vi tog studenten är också den en helt oförglömlig dag som gick av stapeln med raketfart. Den skulle för mig ha fått vara betydligt längre, men så är det väl med allt underbart som i något skede helt enkelt måste ha ett slut.Tyvärr.

Helgen på Mistö hör till de partaj som jag verkligen tänker tillbaka på med ett stort leende samtidigt som jag suckar över att endel av ens vänner ser ut att aldrig kunna kombinera ens lite folkvett med alkohol. Sönderbrända bord och söndriga stolar resulterade i besvikelser och sura miner men summa sumarum tror jag att vi alla hade det väldans roligt.

Jag SAKNAR alla säbämatcher samt träningar tillsammans med ESC. Det blev en god vana att ca varannan vecka göra en roadtrip någonstans för att löpa oss svettiga som grisar och mot slutet, faktist kamma hem seger på seger, på mitt favorit underlag, INNEBANDYPLANEN!Vi har stridit, surat och pirrat på i vårt lag, men de goda minnena väger trots allt mer i detta fall.

Midsommaren 2008 hör till mina absoluta favoriter. Hela gänget spenderade ett par dagar på Aarnes lande, mot borgåhållet, Pörtö var visst namnet på stället. Vi festade oss glada i hågen egenom hela midsommaren. Volleyturneringar, nerv-ätande granibor, mattjuvar, iskalla morgondopp, bastubad, mys vid brasan,butiksbåtsbesök, köttsoppa på burk, tromas på en liten badmadrass under nätterna samt som alltid vrålskratt åt allas vår Henge resulterade i, för mig, världens bästa midsommar.

Jag blir väl även tvungen att nämna alla helger jag i sommar spenderat på JT. Så mysket mera än nämna dem kan jag inte göra. I'm out of words. Låt oss säga som så att volymen, trots granneklag , aldrig sänktes under denna sommar.

Jag saknar allt detta men är även glad över att jag tillsammans med härliga minnen får vara med om sprillans nya saker varenda dag! Jag siktar på att jag som skruttig gumma skall kunna sitta och tänka tillbaka på mitt liv med ett enda stort och hjärtligt skratt!

Piddes nya favorit år 2008?

VERKLIGHETEN gav mig en ordentlig örfil igår, med denna ringande i huvudet försökte jag komma upp med ett vettigt svar på mina egna frågor. Hur kan en människa må så dåligt att den, fastän livet redan är kort, besluter sig för att självmant göra det kortare! Även med tanke på allt som är snett och vint i vårt samhälle, förblir min fråga obesvarad!

Slut grubblat över sorgliga saker!

Jag sitter trots allt med ett leende som sträcker sig enda upp till hårfästet! jag har en härlig känsla i magen, kan inte riktigt sätta fingret på vad det gäller eftersom jag aldrig haft den förr, har inte alls hängt med i svängarna,men kan trots det konstatera att jag inte skulle kunna ha det en gnutta bättre!! Jag har myst mig egenom hela denna ruskiga dag! Lämnade huset endast en kort stund för att ta mig till en butik och hämta hem lite välbehövda varor. Man kunde tidigare idag höra ekot ljuda i mitt kylskåp vilket gjorde att min mamma kände medlidande för mig och bestämde med att trycka en sedel i min hand, att det nu var dags att ge upp mina nudlar samt min havregrynsgröt! Jag måste erkänna att jag denna gång inte var helt omöjlig med att ta emot pengarna.

Nu sitter jag här och funderar över(eftersom svenska idol rev igång nyss) vem(?) som kommer att bli Piidis favorit 2008!:) Jag vet redan att det måtte bli en vakio svensk blond kille med ett lika gulligt leende som Ola, Danny eller någon annan mjölkis men vad han kommer att heta i år är en annan femma!

Fann att jag inte på en väldans lång tid lyssnat till mitt favoritband genom alla tider!Letade fram mina cd-skivor och hörde egenom samtliga! Inget kommer någonsin att för mig knocka ner U2 från plats nummer ETT!
Bandet "say anything" har dock närmat sig den senaste tiden, men det är en tillfällighet eftersom nya band, fastän de börjar great, aldrig tycks hålla sig på toppen i mer än några fjuttiga år. Tacka vet jag alla gamla riktiga band!

Dags att släpa sig i säng lyssna till U2:s "with or without you"och sluta ögonen en sekund innan den förbannade väckningen sätter igång att tjuta!

Mätt!

Jag har ätit mig rullande mätt hos farmor och farfar. Trodde pärsen var över då jag proppat min morgonmålsbefriade mage (pga. att jag var bjuden på mat till kl halv 12, TIDIGT) överdrivet mätt med farmors bästa köttsoppa men ack så fel jag hade. En nygräddad äppelpaj med vaniljsås stod nämligen som följande på menyn. Jag lyckades pressa ner hela två bitar och fammo erhåller antal pluspoäng för bakverket!yummie! Klockan är snart sju och jag är fortfarande proppmätt!

Jag har även hunnit vikariera ett par timmar,slösat pengar, fått höra att jag borde delta i Idols(från en 10åring), blivit förälskad i Fazers nyhet:chokla med citron, blivit genomblöt tack vare det finländska vädret, snubblat på mina egna fötter OCH så har jag tagit mig till följande jobb, var jag sitter nu och ska försöka hålla ögonen öppna i ännu 1 o en halv timme!

Heippa

jobb,jobb,jobb men ack så underbart att LEVA!

Måndagen måste, bortsett från den lediga dagen, vara tidningsutdelarnas förlovade dag!inga västisar och därmed 100tals tidningar färre att släpa på o trycka in i höghusens allt för små och trånga postluckor(skulle göra sig bättre vid namnet "postspringor"). Jobbade häcken av mej för att sedan bege mig vidare till följande arbete, lärarvikariat i tenala, home sweet home!
 
Det är rena rama tortyren att efter 4h löpandes o tidningsstyrketräning utsätta min vrålkurrande mage, som förövrigt låter som om man skulle släppa ner tonvis med skruvar i en tidigare tom plåtburk , för att cykla förbi wibox bageri varenda morgon. Det är ljuvliga dofter som vindarna för med sig därifrån 5 på morrnarna kan jag lova. Magen gör revolt när man väl är hemma o finner hederlig reissu mies och mager ost i matskafferiet!

Jag försökte sova två timmar innan det var dags för avgång ut till tenala, slängde mej därför med träningsoverall o hela munderingen raklång på soffan för att ta en välförkänt powernap, fungerade dock inte som jag sett framemot så jag tog min specialare istället en lång och framförallt varm(på gränsen till skollhet) dusch!I love it!Sköljde av mej allt det sjuka efter nattens strapatser! Redo för en fortsatt arbetsdag.

De sex timmar jag skulle lära eleverna av min låånga livserfarenhet samt höga IQ gick väl hyffsat. Konstigt hur man ständigt får samma frågor av lågstadieelever, tjejerna som undrar varifrån man köppt sina skor och killarna som  generat förhoppningsfullt frågar om man har någon pojkvän eller inte!Man kan inte låta bli att le åt dem och undra vart man gjort av den där lågstadiesnorungen man själv en gång var...Den visar sig dock ibland, det har jag minsann erfarenhet av!
          Efter skoldagen var det dags för en helt sjukt&galet rolig lärarvolley!Jag pinade mig svettig som en skinka i ugnen och fann att jag faktist fått ut en hel del av 1h volleyboll!Jag fullkomligt älskar den sporten, fastän jag verkligen inte är lång och trots att jag nästan skulle platsa bättre under nätet än framför eller bakom(take your pick)det! MEN fasen vad spänstig man är;)

Jag sitter hemma in my real home i tenala, länge sen jag varit här, bara en gång förut på sommaren. Fastän  jag nuförtiden ser mig som om jag BOR i Ekenäs är det nog där föräldrar och syster befinner sig som man alltid har sitt neste.  Jag har skvallrat med min fjortis syster och kan inget annat än sucka när jag ser henne göra samma fåniga och härliga misstag som jag också en gång gjort. Jag fann att samma gamla godisställe fortfarande existerar här hemma , därtill med fräscha nyheter!happy! Har fullt upp framöver, vikariat igen imorn, simhallsjobb på kvällen och så maraton på natten!På onsdagen skall jag bara kramas!Det har jag bestämt, och envis som alla som känner mig vet att denna tjej är, kommer det att bli som jag har beslutat!Jag väntar på att få jobba mig egenom hela morgon dagen+natten så att onsdamorgon anländer fortare än kvickt!

happyhappyhappy!

Well, why wouldn't I be!

Heart-will you be there(in the morning)

nananananaaa!so long ya'all!


RSS 2.0